Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik graficzny

Jano900

Tytuł ankiety  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pytanie

• Cry Engine
    • Unreal Engine
    • Fox Engine
      0
    • Frost Bite
    • RED Engine
    • Chrome Engine
      0
    • id Tech
      0
    • Gamebryo
      0
    • IW Engine
      0
    • RAGE
    • Unity
    • Source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie każdy może powiedzieć jaki jest wg. niego najlepszy silnik graficzny.

Ja zbyt dużo nie widziałem ale jednak CryEngine 3 to jest jednak coś.

Jak wyjdzie Source Engine 2 to też będzie coś.

P.S

Dodam ankietę.

Opublikowano

Eee ty jesteś jakiś inny czy jaki?

Nie wiesz, że są różne wersje silników gry, czy chodzi ci tylko o pierwszą wersje danego silnika czy jaki chuj?

Dopisz np cry engine 3,2 itd

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Eee ty jesteś jakiś inny czy jaki?

Nie wiesz, że są różne wersje silników gry, czy chodzi ci tylko o pierwszą wersje danego silnika czy jaki chuj?

Dopisz np cry engine 3,2 itd

Mi tu chodzi o ogół. Nie chce mi się szukać wszystkich najnowszych wersji.

Opublikowano

Jaki ogól? Jedna wersja danego silnika może być chujowa, a druga już zajebista (mowa o Cry Engine)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jaki ogól? Jedna wersja danego silnika może być chujowa, a druga już zajebista (mowa o Cry Engine)

No to powiedzmy że najnowsza.

Opublikowano

No to oczywiście Cry Engine.

GPU za 4k dopiero pozwalają na płynną grę przy full HD i z wszystkimi detalami i upiększaczami na full.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jeśli ktoś nie grał na wszystkich tych silnikach to wyniki wyjdą bezsensu. Ja np. grałem w bf3, a nie grałem w Far Cry'a, więc nie mam porównania i nie mogę jednoznacznie określić, który z tych silników jest lepszy. A i tak pewnie większość odpowiadała w ankiecie nie grając na wszystkich tych silnikach

Opublikowano

To nie są silniki graficzne (renderery) tylko całe silniki gier..

Czepiasz się.

Jeśli ktoś nie grał na wszystkich tych silnikach to wyniki wyjdą bezsensu. Ja np. grałem w bf3, a nie grałem w Far Cry'a, więc nie mam porównania i nie mogę jednoznacznie określić, który z tych silników jest lepszy. A i tak pewnie większość odpowiadała w ankiecie nie grając na wszystkich tych silnikach

To jest racja aczkolwiek wiele oglądałem na ten temat i mniej więcej to wiem dlatego z czystym sercem stawiam na Cry Engine i Source.

Opublikowano

Że gry mają ten sam silnik to nie znaczy że są takie same, przykład crysis 3 i sniper ghost elite, ta druga gra to jakieś nie porozumienie zachęcam do zobaczenia porównania.

Opublikowano

Czepiasz się.

Nie, ja po prostu poprawiam twój błąd, powinieneś być mi wdzięczny.

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...