Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet do tworzenia grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do grafiki to kupuje się tablety graficzne a nie zwykle, jedne z lepszych to

Wacom wacom_int.jpg

albo

Pentagram 1194867995401130.jpg

cenowo tak od 400 do 1000 zł za dobry przynajmniej pół profesjonalny tablet trzeba dać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wolałbym coś bardziej mobilnego. Nie chodzi mi tu tylko o rysowanie. Także modeling itp... CENA NIE MA ZNACZENIA. Podawajcie najlepsze wg. was modele. Z góry dzieki za odpowiedzi.

Opublikowano

zwykle tablety maja za małe rozdzielczości do rysowania, minimum 10 cali ekran pasuje

ipad byłby średni do tworzenia grafik trochę mała rozdzielczość 1024×768 cenowo powyżej 1000 zł

tablety graficzne maja jednak i tak przewagę w rysowaniu , pozwalają w dużych rozdzielczościach tworzyć obraz bezpośrednio na ekranie monitora komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

do 1000zl ciezko cos znalezc, musisz szukac czegos z windows 8 bo na windowsa jest najwiecej progrmaow graficznych. Mozesz wziasc sobie oczywiscie tablet z mozliwoscia zainstalowania np. ubuntu (np. nexus 7) ale zazwyczaj sa one drogie (takie 10") a 7" to zdecydowanie za malo.

Opublikowano

chyba szuka ostatniej opcji, ale cenowo podobne produkty to powyżej 4-6 tyś

głównie HP albo Lenowo z serii ThinkPad x lenovo-thinkpad-x200-tablet_4a.jpg

tablet_zamiast_laptop-6871_200x200.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wielkie dzieki robem. Ostatnia moja prośba. Gdybyś mógł mi podać Takiego najfajniejszego patrząc pod względem parametrów Thinkpada bądź HP. Cena mnie nie interesuje.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Pamiętaj! Nie szkuaj tabletów innych, niż z systemem Windows. Praktycznie każdy tablet z Win będzie się nadawał.

@robem

To są już tablety dla profesjonalistów. Chyba autorowi zależy też na zagraniu od czasu do czasu w coś.

Opublikowano

zauważ że szuka i cena nie gra mu roli, thinkpady z serii X albo T Leonowo nie sa aktualnie aż tak profesjonalnymi urządzeniami

cenowo w zakresie od 2000 do 4000 zł przy ekranie 12 do 15 cali

dlaczego tylko windows ?? dostaje demo na miesiąc dwa z tabletem, a potem musi zakupić albo przestać używać a to znowu trochę kosztuje najlepsze oprogramowania do tych tabletów sa akurat pod linux , jak chce to i androida zainstaluje bez problemu na serii T

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Zależałoby mi na "obracanym" ekranie. Gdyż mógłby przeszkadzać, a fajnie pewnie się rysuje na niby zeczycie. Bylibyście mi wstanie coś polecić?

Opublikowano

Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, żeby można było go obracać całkiem. Żeby był jak zeszyt... Przecież nie będzie się na nim wygodnie rysowało. Potrzebuję bardziej przenośnej i poręcznej zabawki do rysowania/modelowania, zabawy w photoshopie, a nie drugiego komputera.

Opublikowano

jak oglądałeś serial CSI to tablety , bajerskie monitory dotykowe i półprzeźroczyste co noszą to głownie produkty HP

masz na małym obrazku wcześniej pokazane wyraźnie, ekran jest odwrócony i położony na klawiaturze płasko

tablet_zamiast_laptop-6871_200x200.jpg

tu w modelu x61 ze stacja dokującą i dodatkową baterią lenovo_thinkpad_1_01.jpg

nie proponuje ci konkretnych modeli, do wyboru masa na stronie lenovo, najlepiej zorientować się w sklepie albo u przedstawiciela co do cen

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Kurde. Właśnie nie mogę tego znaleźć. Jak jestem na stronie lenovo, jest wypisanych może 5 modeli? Chciałbym taki tylko z dużym ekranem.

Opublikowano

Przepraszam bardzo, że odświeżam, ale strasznie mi na tym zależy. Muszę dzisiaj zdecydować o modelu. Na stronie internetowej Lenovo, nie ma modeli i nie wszystkie mają obracane ekrany. Poszukuję dużego ekranu (pow. 15"?). Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

nie myśl tez że lenovo to tylko lenovo, to też np IBM w serii X201

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...