Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Najlepsza karta graficzna do tworzenia grafiki

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Przymierzam się do kupna komputera. Kiedyś prosiłem Was o złożenie zestawu zarówno do grafiki jak i do gier. Proponowaliście kupno 2 kart graficznych i zmienianiem ich w zależności od tego, co aktualnie robie. Jaką kartę bylibyście mi w stanie polecić. Cena nie ma znaczenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak chcesz mieć profesjonalną kartę do robienia grafiki, filmów i do grania, to polecam nVidia GeForce GTX 690.

2rzw9iv.png

" Waiting for summer "

Opublikowano

Do robienia grafiki to jakaś Quadro/FirePro. Znajdź sobie jakąś nv Quadro lub Radeona FirePro w interesującym cię budżecie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

działa z każdym procesorem, i nic nie trzeba zmieniać. no może czasem lepszy zasilacz ok 600-800 W

dla ciebie wystarczy Quadro 4000 tak od 1000 zł , na lepsze dla graczy i grafika Quadro 6000 to cię raczej nie stać wydać 15 tyś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie będzie tylko MUSI być dobra skoro przeznaczona dla aplikacji CAD CAM

porównując do zwykłej grafiki musiał byś mieć przynajmniej 2-3 karty graficzne w kompie by osiągnąć jej wydajność

mniej wymagające i cenowo niższe masz karty PNY Nvidia Quadro FX 3xxx tak ok 300-500 zl

jeśli chciałbyś tez i pograć na tym polecam temat gdzie mój siostrzeniec wymienia sprzęt w serwerze graficznym i zamieściłem przykładowy film dla Quadro 6000 z BF3, na Quadro 4000 bedzie troszkę gorzej ale lepiej niż na najlepszej grafice

http://www.mpcforum.pl/topic/850505-modernizacja-komputera/#entry6269361

osobiście to mam Keplera 5000 do sprzedania bo nawet nie mam gdzie go u siebie wcisnąć a co dopiero użyć ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...