Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wasze zdanie na temat]Muzyka Przeciwko Rasizmowi

jakub3005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze słyszę o takiej akcji no ale jakby nie było było to z pewnością jest to dobra rzecz.

Tak szczerze mówiąc to nie sądzę żeby to przyniosło jakiś większy skutek. Przykładowo u mnie w mieście

jest tylko jeden murzyn i jedna murzynka na 50k osób. Nikt się ich tam raczej nie czepia bo dla wszystkich jest to swojego rodzaju

atrakcja zobaczyć murzyna. Może w większych miastach typu Warszawa, Kraków itd jest więcej innych narodowości a jak ktoś ich

prześladuje to muzyka raczej nic nie da, debili nie da się zmienić muzyką.

Jedyne co to u mnie nikt cyganów nie lubi, chociaż chodził taki jeden do szkoły i nikt się go nie czepiał. Gość normalnie miał

kolegów i było ok. Jedyne co to cygani mają "zakaz" wstępu na większe dyskoteki. Znaczy się, wejść mogą ale jest bardzo duża szansa

że dostaną po łbie od imprezowiczów.

HBV27j.png

Opublikowano

Nie do końca, każdy ma swoich idoli niejednokrotnie artystów muzycznych. W tą akcję zostali zaangażowani wykonawcy Rock'a, Reggae oraz Hip-Hopowi ;) Ja mimo tego że to stara akcja jestem za nią nadal :)

Opublikowano

nie mam zdania xD

To po co się wypowiadasz gamoniu?

Nie do końca, każdy ma swoich idoli niejednokrotnie artystów muzycznych. W tą akcję zostali zaangażowani wykonawcy Rock'a, Reggae oraz Hip-Hopowi ;) Ja mimo tego że to stara akcja jestem za nią nadal :)

Osobom słuchającym reggae nie grozi rasizm, reggae to bardzo pozytywna muzyka i ogólnie każdy kto jej słucha jest pozytywnie nastawiony do każdego. Jedyny duży problem stanowią skiny ale to towarzystwo powoli wymiera(przynajmniej tak mi się wydaje).

Moim skromnym zdaniem ta akcja powinna być skierowana głównie do słuchaczy hip-hopu i rapu. Dość duża część z nich jest negatywnie nastawiona do innych nacji, zresztą zobaczmy nawet na to kto najwięcej rozrabia i z udziałem kogo jest najwięcej bójek. Metal i rockowiec siedzą spokojnie, popowcy tak samo, wielbiciele muzyki elektronicznej też są spokojni ale wszystkie dresy i "gangsterzy" to własnie hip-hopowcy. - Oczywiście nie mówię tutaj że każdy kto słucha hh/rapu jest chuliganem ale niestety w większości tak to właśnie wygląda. "Gangsterzy" potrafią się zapytać każdego czy ma jakiś problem, nie trzeba się nawet niczym wyróżniać więc nie sądzę żeby odpuścili sobie zaczepki do np. czarnych.

edit:

1k post ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Up

Bardzo słusznie! :) Co do tego słusznie zauważony problem że rasiści to zazwyczaj(NIE ZAWSZE) słuchacze hip hop / rap. Może stąd wzięły się płyty 'Wykopmy rasizm ze stadionów' i 'Hip hop rasizm stop' ;)

Opublikowano

Jestem za taką akcją - szczerze, nie lubię ludzi najeżdżających na czarnych czy żółtych i tam innych kolorów skóry jakie są, każdy powinien mieć szacunek do siebie, nikt nie jest gorszy, każdy ma takie same prawa, a tak szczerze mówiąc, gdyby nie żółci, czarni, to o pewnych rzeczach 'my' (czy. Polacy) nie mielibyśmy zielonego pojęcia! (:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

muzyka jest tylko muzyką a idioci to kurwa idioci

Nie ważne czy ktoś słucha popu, rapu, rocka, debile są wszędzie i takich jest pełno w każdej subkulturze, więc przypisywanie tego tylko hip-hopowcom jest głupie, bo nikt w hh nie namawia do rasizmu tym bardziej że to czarni byli pierwszymi raperami...

Opublikowano

Widziałam to logo chyba na koszulkach w Rock metal shopie.

Ale aż mi się przypomniała płyta 'Wolność w muzyce'.

A co do rasizmu... Tak naprawdę jest wszędzie. Ludzie są różni. Trafi się metal, który będzie rasistą, hiphopowiec... Wydaje mi się, że nie można generalizować.

2rzc7qb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...