Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lag serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam taki problem po wgraniu spigota 1.4.7[1.5] od tamtej pory mój serwer łapie dużego laga, gracze tylko mogą pisać i nic nie robić. Wgrałem potem rekomendowaną wersje Bukkit 1.5 i to samo. Na bukkicie 1.4.7 wszystko było dobrze i serwer nie łapał laga. Myślę że to przez spigota się coś zwaliło, nie chce usuwać pluginów i wgrywać od nowa, bo gracze stracą wszystko i będzie spam na serwerze dlaczego nic nie mają..

Jak to naprawić? Pomóżcie szybko

Opublikowano

1.5-R0.1 to wersja developerska, więc jest niedopracowana, najlepiej poczekać na wersje Rekomendowaną

Zmień z powrotem na 1.4.7-R1.0

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

1.5-R0.1 to wersja developerska, więc jest niedopracowana, najlepiej poczekać na wersje Rekomendowaną

Zmień z powrotem na 1.4.7-R1.0

Hmm, narazie działa poprawnie, ram nie wzrasta przez 1h już

@Edit

1 godz i 30 min.

Serwer znowu zlapal tego laga..

Ma ktos jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

Sorry, że już odświeżam, ale mam pytanko.

Ma ktoś u siebie na serwerze CraftBukkit 1.5-R.0.1 i serwer mu łapie laga po jakimś czasie?

Opublikowano

Czy wszystkie Twoje pluginy są na najnowszą wersję? Zapewne to któryś plugin chcąc działać normalnie, działa na starych wartościach i powoduję "lag". Poszukaj najnowszych pluginów, powiedz graczom, że lagi będą przez parę dni do czasu kiedy znajdziesz wszystkie nowe pluginy, A na razie próbuj używać programów optymalizujących lagi.

altairbattlefield3assas.jpg

Opublikowano

Sorry, że tak wcześnie odświeżam, ale chcę to szybko rozwiązać.

Moje pluginy jakie teraz mam, bo połowe usunąłem ze wzgledu na ten lag.
AutoMessage, NoCheatPlus, WorldEdit, EpicBossRecoded, Vault, MultiVerse-Core, PermissionsEx, AutoSaveWorld, mcMMO, MobArena, WorldGuard, ButtonWarp, Essentials, AuthMe, OtherDrops, EssentialsSpawn, MultiVerse-Portals, Ultrabans, AZRank, EssentialsChat, Factions.

Zostało mi tyle pluginów z 30, a problem dalej występuje. Może ktoś wie jaki to plugin powoduje ten lag?

Na pewno nie mapy, bo mapy sa kompletnie nowe, wczoraj wgrane.

Pluginy zaktualizowane od wczoraj i dalej to samo.

Opublikowano

zwieksz przydzielany ram do serwa

Na dedykowanym?

...

Mam 2,000 MB - 2GB

Ale jak już dojdzie do 1300 MB to jest ten lag.. Nie wiem czemu.A za szybko dochodzi, w 30 min i Lag.. Roznie, nie raz nawet godz.

Na 1.4.7 serwer chodzil nawet dwa dni bez restaru i zero lagow..

Opublikowano

Ja tam na czysto cisne przy full serwie mam o lagów i 1200/3500 MB zużycia RAMU

Zajmuję się Konfigurowaniem Spolszczaniem Pluginów, Spolszczniem Komend. Uczę się pisać pluginy.

Chetnie pomagam w tworzeniu serwerów minecraft.

Hxn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...