Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Troll level expert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Chciałbym zapytać czy dalibyście radę zrobić coś takiego-Wchodzisz w link,wyskakuje ci w okienku którego nie możesz zamknąć "Rakieta" i trzeba to menadżerem zadań wyłączać.(kiedyś coś takiego widziałem sam się nabrałem ale już tego nie ma)
pierwsza reakcja to jest jak to się zamyka a inaczej to robią restart :D

Opublikowano

Może dalibyśmy radę napisać, ale gotowca ci nie damy. To nie jest forum na zlecenie.

Jak koniecznie chcesz z wchodzeniem w link to skrypt po stronie serwera musi odpalać program na komputerze. w AutoIT da się zrobić taki program, ale z odpalaniem przez link będzie nieco ciężej

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Jak koniecznie chcesz z wchodzeniem w link to skrypt po stronie serwera musi odpalać program na komputerze. w AutoIT da się zrobić taki program, ale z odpalaniem przez link będzie nieco ciężej

Nie musi :). Ba, skrypt server-side nie ma praktycznie żadnego prawa ingerować w nasz komputer - wykonuje się przecież na serwerze. Już lepiej do tego celu było by wykorzystać skrypt po stronie klienta. Chyba wiem o jaką stronę chodziło autorowi tematu. Linka tu nie wkleję, bo jest zbyt drastyczny :)

Uciekające okno przeglądarki można fajnie wykonać w JS. Niestety, nie supportuje to chyba wszystkich browserów, jestem przekonany tylko do IE. No ale można to obejść np. socjotechniką - blokować stronę dla innych User-Agentów niż IE'owskich wyświetlając stosowny komunikat.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...