Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka wędka najlepsza?

Vernon7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

duzo bylo takich pytan i tak samo duzo odpowiedzi. jedni mowia ze najlepiej na +1 inni ze na +2 a inni ze +4++.

osobiscie wierze w to ze im wiekszy poziom wedki tym lepsze ryby mozna zlowic lecz nie czesciej niz na nizszym poziomie.

chcialbym zebyscie napisali z wlasnych doswiadczen na + jakiej wedce najlepiej stawiac fb na noc itp.

ps - wydaje mi sie ze na +1 lowi mi najlepiej lecz moge sie mylic (tak zaobserwowalem)

a wy co doradzacie? ;)

Opublikowano

ja ostatnio wlasnie na +1/2 przez noc 28 malz na 2 postacie wiec dzisiaj tez stawiam na+2 i jutro powiem czy efekt bedzie podobny :)

Opublikowano

Można sobie zadać pytanie: A który fms będzie lepszy, +4 czy +6? Wiadomo, że +6...

Ale w przypadku wędek, różnie to bywa, de facto im większy + tym lepiej powinno łowić, lecz nie do końca tak jest.

Dla mnie wersja optymalna to wędka +2/3.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Wszystko zależy od szczęścia ;d

To też , ale wraz poziomem ulepszenia wędki zwiększa sie % na wyłowienie cenniejszej ryby . Podobno na +7 można wyłowić bodzia.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

no dobra ale czy na wedce+3/4 zlowie wiecej ryb niz na wedce +1/2?? chodzi tylko o ryby zeby potem miec jak najwiecej malz ;p

Opublikowano

no dobra ale czy na wedce+3/4 zlowie wiecej ryb niz na wedce +1/2?? chodzi tylko o ryby zeby potem miec jak najwiecej malz ;p

Nie to kwestia tylko szczęścia. Np. + wędki zmniejsza Ci tylko czas odczekiwania na wyciąganie wędki i większe prawdopodobieństwo ,że nie ucieknie Ci z haczyka ;). Też powiększasz niby szanse na złowienie rzadkich rybek takich jak np. piskorz.

Opublikowano

chodzi w tym o to że może wędka +1/2/3 łowi więcej np: karasi itp. a mało takich ryb specjalnych , a +4/5 łowi więcej tych ryb specjalnych ale mniej karasi :) to moja wersja;d

Nie Udzielę Wam Sakramentu Bierzmowania

Opublikowano

Poziom wędki zwiększa tylko drop łowienia ryb specjalnych, czyli tych które rzadko się łowi, nie pomaga to w wyłowieniu większej ilości ryb.

Opublikowano

Najlepiej łowić wędka +20 :P

Jeśli masz wędkę na większym poziomie niż 7 to masz szanse na wyłowienia np. bodzia.

A od +1/6 do chyba tylko kwestia szczęścia ^^ No i ciekawsze ryby możesz wyłowić na +6 niż +1

aqu1.jpg
Opublikowano

Ja tam zawsze łowiłem (znaczy się fb stawiałem) wędką +1.

Nie widzę sensu w łowienia lepszą wędką, miałem raz +8 i nic specjalnego nie łowiło.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...