Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zareklamować swój własny serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio założyłem swój serwer Minecraft, tematyka serwera to: Survival + Wojny Gildii, wiem, że jest już dużooooo takich serwerów, ale widzowie mi taki serwer proponowali. Serwer posiada 24 sloty, z czego na serwerze gra średnio 5-7 osób. Reklamowałem go już tutaj, lecz nie wiem, czy ktokolwiek wszedł na serwer. Co zrobić aby serwer miał dużo graczy? Na serwerze nie ma lagów, gracze, którzy już grają mówią, że to zaje*isty serwer. Chyba, że się po prostu podlizują... .Nie wiem czy mogę podać IP serwera, jak nie można, to niech Moderator usunie IP. Więc jeszcze raz pytanie: jak rozreklamować swój serwer?

Dzięki i pozdrawiam.

IP: 37.59.10.167:25005

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Co zrobić Hmmm, na początku powiem ci w prost gracze majkrafta nie patrzą jaki jest serwer tylko ile ma slotów a z 24 slotami na start ciężko się jest wybić ale jeśli chcesz spróbować to zrób tak.

-Spamuj na Różnych Forach

-Zrób Ładną prezentacje

-Częste Eventy

-Dodaj do gry jakieś urozmaicenia

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

@UP Takie jak: Autorskie Pluginy, oryginalne budowle użytkowe oraz ciekawe pluginy ;).

Co zrobić Hmmm, na początku powiem ci w prost gracze majkrafta nie patrzą jaki jest serwer tylko ile ma slotów a z 24 slotami na start ciężko się jest wybić ale jeśli chcesz spróbować to zrób tak.

-Spamuj na Różnych Forach

-Zrób Ładną prezentacje

-Częste Eventy

-Dodaj do gry jakieś urozmaicenia

Tak robić nie radzę, to tylko dowodzi o dziecinności administratora i odstrasza graczy ;). Bez obrazy.

@2d No chyba że tak ;p

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

@UP Takie jak: Autorskie Pluginy, oryginalne budowle użytkowe oraz ciekawe pluginy ;).

Tak robić nie radzę, to tylko dowodzi o dziecinności administratora i odstrasza graczy ;). Bez obrazy.

-Ale ja nie mowie spamić bez sensownie grze tylko spamić na forach minecraft w odpowiednich działach, np jak wypromowałem mc4u? zrobiłem około 130 reklam na forach o tematyce ogólnej lub minecraft :)

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

-Różne fora

-Strony

-inne serwery

-youtube

Jak dla mnie to przedostatnie to zalosna opcja. Jesli chodzi oczywiscie o reklamowanie sie na servie, na ktorym po rekklamie masz az 5 sekund czasu na perma. Jesli jest dozwolone i admini pozwalaja "pluc" sobie w twarz, lub jest mozliwosc publikowania tego na forum, to nie widze problemu. Ale jak spam na servie, gdy sobie administracja tego nie zyczy to ponizenie, jakiego bym nie zniosl. Server najwyrazniej to g... jesli musisz sie reklamowac na innym serverze. Dlugi wywod, ale moze trafi. Oprocz tego wszystko jest ok, ale youtube watpie, chyba, ze specjalnie na intro dla servera albo scenki dla spolecznosci juz grajacej na serverze, lub gdy dolaczasz to do reklamy. Jak gameplaye, to sie nie wybijesz.

Ciekawy rodzaj servera, jakies niezwykle, autorskie, dobre pluginy urozmaicajace rozgrywke, brak lagow, sloty, dobra reklama z ladna szata graficzna, opisanymi szczegolami i da rade zrobic wszystko.

Opublikowano

Radze na youtube reklame fajna zrobic\

<cut>

Albo jeszcze jakies popularne Fora

<cut>

// nie reklamujemy swoich serwerów w postach :) Why.

Opublikowano

Do survival+factions przynajmiej 40 slot+ bo z 24 osobami nie ma rozrywki walki ^^.

polecam livy youtuberów i tam reklamy ^^

Opublikowano

Jest wiele form reklamy. ;)

- Fora (Oczywiście bez spamu, jedna dobra prezka)

- Kanał YouTube

- Dodanie serwera do listy serwerów Minecraft

- Polecanie serwera na GG/Skype/Fejsbukach i innych

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...