Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Iphone 5 vs Galaxy s3 vs Nexus 4 vs HTC one vs Xperia Z

Iphone 5 VS Galaxy s3 VS Nexsus 4 VS HTC one  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Iphone 5 VS Galaxy s3 VS Nexsus 4 VS HTC one

• Iphone 5
      2
    • HTC one
      3
    • Nexsus 4
      2
    • Galaxy s3
      1
    • Inny
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie ?

- Jaki telefon byś wybrał/wybrała ?

Odp Inny:

Jeżeli wybrałeś odp inny, to podaj nazwę konkretnego telefonu w komentarzu.

Like:

Lika dostanie każdy który uzasadni dlaczego by wybrał ten telefon.

Opublikowano

Iphone odpada - iOS mi nie pasuje, gry wszystkie płatne, hackshield.

Z HTC ONE to tylko warty uwagi jest X.

Nexus oraz s3 to bardzo dobre fony.

Wybór zależy od Ciebie.

Czego oczekujesz od telefonu?

image.png 

Opublikowano

Iphone odpada - iOS mi nie pasuje, gry wszystkie płatne, hackshield.

Z HTC ONE to tylko warty uwagi jest X.

Nexus oraz s3 to bardzo dobre fony.

Wybór zależy od Ciebie.

Czego oczekujesz od telefonu?

On mówi o HTC One - nowym flagowcu HTC.

Na twoim miejscu bym wybierał między Lg Optimus G Pro, a Sony Xperia Z. Ew. możesz poczekać na SGS 4, który będzie miał za niedługo wprowadzony na polski rynek (już jest po premierze :D). Osobiście odstraszają mnie 8 rdzeni i "szajsungowe" plastiki.

Lg Optimus Pro:

- sama firma mówi sama za siebie: jakość i wydajność. Obiecują też, że poprawi się kwestia aktualizacji.

- bateria o poj. 300 Li -? (jakaś tam nowa technologia, która jescze bardzej podwyższa żywotność baterii)

- procesor wiele się nie różni od konkurencji

- 2GB Ramu

Sony Xperia Z:

- cena jest wielkim minusem

- 4 - ero rdzeniowy procesor od Sony. Sweet :D

- wodoodoprność i inne gówna tego typu

- chujowy panel dodykowy zamiast klawiszy

Ja ci radzę poczekać na Optimusa ( w polsce będzie Swift), jeśli jednak ci nie pasuje czekanie, to SXZ

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Z tych, to bym wybrał S3

Jeśli chcesz czekać, to na LG Swift G Pro (Swift, to odpowiednik Optimusa na nasz rynek). Bardzo ciekawy telefon i będzie sporo tańszy od konkurencji, jaką przygotowała mu firma z Korei ;)

Opublikowano

Z tych smarfonów podanych na górze polecałbym Ci zakup HTC one lub mojego ukochanego Nexus'a 4 .

Tylko z takim wyjątkiem , jeżeli możesz sprowadzić Nexus'a z USA to cena nie wyjdzie ponad 1200 zł , co się bardzo opłaca .

Nexus jest super pod względem specyfikacji , ceny (jeżeli go sprowadzasz) oraz ma te swoje świetne bezprzewodowe ładowanie , ale ma jeden minus bateria ;( .

Co do innych smartfonów :

Iphone 5 - IOS system do Jailbreak'a super zabawa i dużo śmiechu , po prostu nie do zepsucia , ale szybko się nudzi .

SGS III - Fajny sprzęcik o w miarę dobrej specyfikacji , ale jak za te pieniądze moim zdaniem się nie opłaca . Do tego w Polsce nie jest dostępna wersja z 2 GB ramu .

Opublikowano

Z tych smarfonów podanych na górze polecałbym Ci zakup HTC one lub mojego ukochanego Nexus'a 4 .

Tylko z takim wyjątkiem , jeżeli możesz sprowadzić Nexus'a z USA to cena nie wyjdzie ponad 1200 zł , co się bardzo opłaca .

Nexus jest super pod względem specyfikacji , ceny (jeżeli go sprowadzasz) oraz ma te swoje świetne bezprzewodowe ładowanie , ale ma jeden minus bateria ;( .

Co do innych smartfonów :

Iphone 5 - IOS system do Jailbreak'a super zabawa i dużo śmiechu , po prostu nie do zepsucia , ale szybko się nudzi .

SGS III - Fajny sprzęcik o w miarę dobrej specyfikacji , ale jak za te pieniądze moim zdaniem się nie opłaca . Do tego w Polsce nie jest dostępna wersja z 2 GB ramu .

IPhone 5 64GB, też jeżeli sprowadzisz będzie tani. S3 się nie opłaca? Za 2 tygodnie będzie dostępny za 1500 - 1600zł. Nie opłaca się? Denerwóją mnie osoby, które miały w rękach 2 modele i wypowiadają się na temat telefonów, których nigdy nie widzieli.

Może nie mamy wersji 2 GB, ale za to mamy wersję LTE, która nie jest dostępna na wielu rynkach.

Opublikowano

IPhone 5 64GB, też jeżeli sprowadzisz będzie tani. S3 się nie opłaca? Za 2 tygodnie będzie dostępny za 1500 - 1600zł. Nie opłaca się? Denerwóją mnie osoby, które miały w rękach 2 modele i wypowiadają się na temat telefonów, których nigdy nie widzieli.

Może nie mamy wersji 2 GB, ale za to mamy wersję LTE, która nie jest dostępna na wielu rynkach.

Tak, nie opłaca się.

Równie dobrze można wziąć 4XHD albo XIAOMI M-2 - wydajność i tak będzie wyższa ze względu na kijową optymalizację pod MALI-400, za to dobrą pod Tegre III.

Na dodatek są tańsze o kilka stówek. Coś jeszcze ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Xperia Z-wytrzymały, jakość wykonania, pozespoły

HTC One-wytrzymały, jakość wykonania, sense, podzespoły

S IV-nic zwykła mydelniczka

Nexus 4-wsparcie, jakość wykonania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...