Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WorldGuard - logs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie po temacie można się domyśleć żę chodzi o tworzenie logów przez world guard mi natomiast nie tworzy, co ciekawe w internecie nie mogę znaleść nic na ten temat.

Teraz podam wam istotne informacje:
Plig config (gdzie można to właczyć): /plugins/config.yml
Włączanie funkcji: linia 147

file:
            enable: false  //ustawiam na true i nic nie generuje.
            path: worldguard/logs/%Y-%m-%d.log
            open-files: 10

Co zrobić aby to działało proszę o informacje dla linux jak i windows.

Opublikowano

Moze to jest problem z zcieżka do loga. Moze być to tez spowodowane tym ze w katologu w kturym maja sie logi tworzyć nie ustawiles odpowiednich permisii na edytowanie zawartości przez "innych". Ja to nie pomoże to usuń config, zrestartuj serwer i wtedy sprbój.

Liczę na like :D

Opublikowano

Jeżeli plugin działa na podstawie rekordów to w folderze worldguard musisz utworzyć folder logs. Następnie włączyć tworzenie log.

enable: true

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Moze to jest problem z zcieżka do loga. Moze być to tez spowodowane tym ze w katologu w kturym maja sie logi tworzyć nie ustawiles odpowiednich permisii na edytowanie zawartości przez "innych". Ja to nie pomoże to usuń config, zrestartuj serwer i wtedy sprbój.

Scierzki nie edytowałem. Z tym katologiem tzn jakie permisie? Prubowałęm usuwać i resać, nic nie pomagało.

Jeżeli plugin działa na podstawie rekordów to w folderze worldguard musisz utworzyć folder logs. Następnie włączyć tworzenie log.

enable: true

Tworzyłem folder logs, włączałęm tą funkcję i dalej nic.

Opublikowano

@Up

Hodzi mi o premisje edytowania. Mozesz je zmieniac klikajac na katalog/plik i wchodzisz w wlasciwosci a potem Permissions(Czy cos w tym stylu).

Liczę na like :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...