Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Fallout 3 - zawieszanie się gry

polskiniko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Parę dni temu kupiłem Fallout 3 i jakoś nie miałem czasu żeby grać, lecz dziś gry zagrałem pojawia się w tym samym momencie bardzo dziwny błąd - w momencie, gdy mam wyjść z Krypty 101 gra wiesza się, zawsze, gdy przechodzę do tej lokacji wyjściowej, ciągle w tym samym momencie... Wie ktoś, co może być przyczyną problemu?

Mój komputer:

- Procesor - Procesor Core i5 3570 3.4 GHz

- Karta graficzna - Gigabyte GeForce GTX 560 1024MB

- Zasilacz - Be QUIET! 550W

- RAM - Goodram 2x4GB

System - Windows 7 64bit

Opublikowano

problem ze sterownikiem grafiki lub problem z samą grą - wgraj jakieś patche o ile są, potem zaktualizuj stery do GPU

Opublikowano

problem ze sterownikiem grafiki lub problem z samą grą - wgraj jakieś patche o ile są, potem zaktualizuj stery do GPU

Gra raczej aktualna, bo na podstawowej wersji gra ma problem y odpaleniem i wymagany jest patch 1.7 od cenegi, a sterowniki do karty graficznej raczej dobre, bo reszta gier śmiga :(

Opublikowano

Niestety Fallout to bardzo zabugowana gra. Mi wywala do pulpity kiedy chce. Ale spróbuj wejść do Moje Dokumenty/My Games/Fallout3 i tam powinien być plik fallout.ini. Otwórz go, znajdź linijkę bUseThreadedAI=0 i zmień ją na bUseThreadedAI=1 . Następnie dopisz tą komendę iNumHWThreads=2.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Niestety Fallout to bardzo zabugowana gra. Mi wywala do pulpity kiedy chce. Ale spróbuj wejść do Moje Dokumenty/My Games/Fallout3 i tam powinien być plik fallout.ini. Otwórz go, znajdź linijkę bUseThreadedAI=0 i zmień ją na bUseThreadedAI=1 . Następnie dopisz tą komendę iNumHWThreads=2.

Tą komendę dodać w obojętnie jakim miejscu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...