Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]BF3 na mobilnym internecie

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam graczy BF3,

Pytam was, ile podczas grania pobiera około MB? Czy dużo czy nie?

Bo mam iPlusa na limit danych 12GB i zamierzam kupić BF3 no i oczywiście grać na multi.

Proszę o odpowiedź :).

Za pomoc lecą Like.

Te wielkie patche mogę ściągać w nocy bo mam bez limitów od 1 do 7.

Chodzi mi tylko o granie.

Mam neta 28,8mb, teraz na speedtest zrobiłem test

2575168048.png

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Internet mobilny nie jest dobry do grania online, bo są limity danych, a do gier najlepszy jest internet bez limitów.

W BF3 nie wiem ile może transferu ciągnąć, ale napewno dużo. Możesz sobie sam to przetestować.

Wejdź w centrum sieci i udostępniania, wybierz swojego neta i tam masz stan twojego internetu, pisze w bajtach ile pobrałeś danych.

Grasz sobie np. godzine i potem sprawdzasz o ile to się zmieniło.

Nie wiem jak jest z internetem mobilnym w plusie, ale chyba możesz sobie sprawdzić ile ci limitu zostało przed grą, i po grze.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No dlatego pytam ile ciągnie, można sprawdzić bo pisze w aplikacji ile pobierasz cały czas na bieżąco, sprawdzić nie mam jak bo dopiero chcę kupić BF'a a internetu przecież też nie wymienię na kablówkę.

Trochę w googlach poczytałem, to niektórzy piszą że mało BF bierze na mobilce, jedynie trzeba wielkie patche ściągać ale czekam na komentarze do was :).

Bo we wszystkie gry takie jak Metin2, Cross Fire, Call of Duty, Ghost Recon Online,WarRock mogę sobie spokojnie grać, mało co się traci.

Aha i dodam że wysyłanie mam nieskończone :D.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Ja grałem sporo na mobilnym zanim doczekałem się "stacjonarnego" internetu. Ilość danych to nie problem bo przy 32 graczach idzie transfer max 12-16kb/s czyli przez godzinę grania zje Ci 43-57MB (suma danych odbieranych i wysyłanych z czego jakieś 15% jest wysyłane a 85% odbierane) - sprawdzałem na TDM 32, gdzie na małej mapie bardzo dużo się dzieje wiec przy innym trybie gry może być mniej.

Więc ilość danych jest do zniesienia.

Przy mobilnym internecie najgorszy jest ping, u mnie w technologi HSPA+ miałem jakieś 70-80ms do niemieckich serwerów (na zwykłym necie u mnie jest w okolicach 50ms do tych samych serwerów). Jeśli modem przejdzie ci na gorszy system niż HSPA+ (np. z powodu słabego zasięgu) to też duży ping i lagi w grze gwarantowane (tak było u mnie jak przełączał się na WCDMA ale później miałem potężna antenę do modemu co rozwiązało problem.

EDIT

Sądząc po wyniku z twojego speedtesta będziesz miał w grze ping w okolicach 100ms, wynik i ping masz słaby, możliwe że to problem z zasięgiem, czasem tak jest że modem pokazuje dobry zasięg a wyniki są marne.

Opublikowano

Ok dzięki wielkie :), zamówiłem dziś BF3, ale raczej nie powinno być dużych lagów :), w innych grach za bardzo problemów nie mam.

A jak by były to trzeba będzie zbierać kasiorke na antenę :P.

Można zamknąć.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...