Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]co to jest serwer dedykowany a co to VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vps to to samo co dedyk, tylko że:

Jest słabszy (W większości przypadków)

Jest tańszy (W większości przypadków)

I bardzo trudno go skonfigurować.

@down

bzdura

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Na maszynie dedykowanej najczęściej serwer jest już zainstalowany masz panel itd. a VPS jest na linuxie i musisz znać podstawy by stworzyć na nim serwer.

Opublikowano

Jesli kupisz dobrego VPS to bedziesz mógł na nim postawić kilka serwerów (Nie tylko minecraft), ale nie polecam ci kupować VPS skoro nawet nie wiesz czym on się rózni od serwera dedykowanego.

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

Vps to to samo co dedyk, tylko że:

Jest słabszy (W większości przypadków)

Jest tańszy (W większości przypadków)

I bardzo trudno go skonfigurować.

@down

bzdura

Skonfigurować to prawie każdy sięnauczy na YT ale trudniej już na nim grać, ponieważ grałem już na takim i mi co 3 Log na serwa craschowało minecrafta, a Dedyk ma plusy bo: Masz własne ip, Jest mniej lagów i wyższa łączność serwera niż np. s101.csrv.pl:***** hosty po koleii wtdy każdy serwer w nocy odświerzają, a dedyka częściej bo na oddzielnych maszynach.

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Serwer dedykowany jest na Hostingu jakimś, i konsole masz na stronie, i jest słabszy. Natomiast VPS logujesz się przez Putty, i konsole masz u siebie na pulpicie. :)

Opublikowano

Dobra, ja tam jakiś wielkich wymagań nie mam. Zamówie po prostu na craftserve te 10 slotów.

Można zamknąć.

1364585759-U275536.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...