Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wyłączenie kompa przez Ruter?

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się wyłączyć drugi komputer przez ruter ?

Komputer który bym chciał wyłączyć jest mój wiec no chyba mogę sobie go legalnie wyłączyć ;)

Cześć...

Opublikowano

hmm router nie wiem tu bardziej robem ale wiem ze w dziale autoit gotowe skrypty chyba tu był gdzieś serwer otwierasz serwer ( nie tak serwer pad gry itp ) i z 2 kompa uruchamiasz go tzn można tam wpisywać komendy itp a zapewne tez można komendę na shutdown

Opublikowano

Poszukałem na necie o LAN i może by zadziałało to w wziąć adres ip z cmd --> ipconfig Adres IPv4

i skorzystać z tego

Zadziała czy nie?

Filmu nie oglądałem bo nie mam obecnie jak, ale...

Stawiasz sobie np Webserv na kompie tak by twoim zewnętrznym ip można było się łączyć z tym serwerkiem www postawionym na kompie. Na stronie byś np wpisywał hasło i gdy wpiszesz je poprawnie to wyłącza ci komputer (komunikuje się z programem na komputerze który robi shutdown'a). Proste do zrobienia i wykonalne nawet w autoit.

@Edit:

Ogólnie to też możesz sobie np. na hostingu na stronie zrobić i program który by odczytywał sygnał ze strony a strona by sprawdzała czy komp włączony (pingiem np.), a w razie wyłączenia resetowała ustawienie wyłączenia komputera etc.

Masa opcji jest ;)

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...