Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT] Jak Przemienić "Zombie" w "NPC"

sexylady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Dzisiejszym Poradniku zaprezentuje wam jak zamienić Zombie-villager w NPC, a więc zacznijmy:

1.Na początku Pokaże Wam Jak wygląda Zombie Villager:

Zombie_Villager.png

-Jak Widać różni się on od zwyczajnego zombie tym że ma zieloną głowę Wieśniaka (Jest 5% szans na to że się zespawni zamiast zwykłego zombie).

2.Przygotujmy Przemianę

-Do Przemiany Będą nam potrzebne 3 rzeczy, a mianowicie

a)Złote Jabłko

d)miotaną miksturę osłabienia

c)Małe pomieszczenie (Najlepiej oświetlone) w którym będziemy dokonywać przemiany.

+ Nasz Zombie Viallager'a, jak pisałem wyżej mamy 5% szans że zrespi się nam Zamiast zwykłego zombie na określonym chunku.

-Gdy już Wszystko Mamy Gotowe Zabieramy naszego przyszłego Wieśniaka do Pomieszczenia w którym odbędzie się przemiana. Teraz należy w niego rzucić Miksturkę Osłabienia oraz zaraz po rzuceniu trzymając złote jabłko w dłoni klikamy w Zombi prawym przyciskiem myszki.

-Możemy zauważyć że podczas przemiany z naszego przyszłego Wieśniaka Wydzielają się czerwonego bąbelki oraz dostaje on drgawek (Najlepiej nie oddalajmy się za bardzo od naszego Villagera, gdyż przemiana może się nie powieść)

3.Czekamy na Zakończenie przemiany, po czym możemy się cieszyć z naszego nowego NPC!

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

No, całkiem, całkiem.

Możesz dodać Vide(ł)o, bo jestem ciekaw, jak to wygląda, a sam nie mam za bardzo ochoty tego sprawdzać?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Niestety Jeśli bym to nagrał na moim komputerze jakościowo by to nie miało sensu, ale jeśli chcecie zobaczyć jak przebiega proces przemiany mogę zapodać link do innego youtuber'a który to pokazuje?

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

@ sexylady, ja napisałem takowy tutorial na tym forum -.-

Zawsze trzeba patrzeć czy nie ma takiego tutoriala, ponieważ forum sie zaśmieca z tych samych tematów ...

Sprawdz, wpisz w google: "Odinfekowywanie Zombie Villagera npc" i ci wyszuka mój Tutorial, myślę,że bardziej przejrzysty (nie chcę Cb obrazić)

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Dla początkujących

siema daj Like jeśli mnie popierasz w Jakiś np Komentarzu Itp

Mam serwer Minecraft Start już nie długo .....wejdz na profil i wejdz w Temat: SerwerZ Magią :D znajdziesz mnie na steam itp masz problemik zapytaj się mnie Postaram się pomóc piszcie na pw jeśli szukasz kogoś na serwer jest szansa że się zgodzę :D

Opublikowano

O dzięki, właśnie tego szukałam. :D Wszystko ładnie i przejrzyście napisane. Zaraz sprawdzę czy działa.

Opublikowano

"TuT" typu "Jak byś mi nie powiedział to bym się nie dowiedział" <_< . Da się go jakoś przejrzeć, no cóż ujdzie.

pwhGb.png?1

Opublikowano

Fajny tut, nie zgadzam się że dla zielonych, np. ja czasowo jestem w beta 1.3( piękne czasy :) ) i nie wiem o wszystkich nowościach.

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."~Albert Einstein

Poprawna instalacja Minecraft Forge na pirckim kliencie:

http://www.mpcforum.pl/topic/893062-tut-poprawnia-instalacja-minecraft-forge-na-pirackim-kliencie/#entry6716179

15507676.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...