Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Date A Live

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

44844.jpg

Ilość odcinków: 12

Rok produkcji: 2013

Gatunki: Mecha, Romans, Szkolne, Sci-Fi, Shounen

To anime to historia Istuki Shidou, przeciętnego liecalisty. Pewnego dnia w jego mieście następuje potężna eksplozja i pojawia się przed nim dziewczyna w zbroi. Jak się okazuje, ta dziewczyna jest określana mianem Ducha(ang. Spirit) i pojawiając się w naszym świecie powoduje ogromne zniszczenia. Jedynym sposobem, żeby powstrzymać Ducha jest sprawienie, żeby się zakochała. I ta misja zostaje powierzona dla Shidou.

Coś ode mnie: Mimo, że nie lubię mechów, to tę produkcje biorę w ciemno(no może nie do końca w ciemno). Powód jest prosty: novelka na podstawie której powstaje to anime jest genialna. Jestem w trakcie czytania drugiego tomu i fabularnie jest elegancko. Polecam wszystkim, którzy szukają ciekawego romansu(oczywiście pod warunkiem, że studio animacyjne niczego nie skopie).

Premiera: 16 marca 2013

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Date a live to nie ecchi, więc nie do końca podobne.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak jak wyżej, czekam z niecierpliwościa na 2 serię <3. Czytałem także mangę i powiem ,ze więcej elementów ecchi też by się przydało taki FAN Serwis.

Polecam gorąco Anime warte zobaczenia :P.

Opublikowano

Widziałem jakiegoś mega zachwytu nie doznałem jak koledzy up 2xup :D. U mnie dostało 9/10 . Drugą serię obejrzę także .

rmoiyq.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Druga seria zapowiada się spoko, kolejne duchy tylko tym razem siostry. Najbardziej ciekawi mnie co  zrobią z tą dziewczyną od spluw. 

I czy będzie wątek w którym będzie w końcu musiał wybrać którą najbardziej "kocha".

Opublikowano

hah wybrać? nikogo nie wybierze i tyle anime skończy się tak jak się zaczęło ^^ no chyba że to jakiś wyjątek z tego typu serii .

rmoiyq.png

Opublikowano

Wyłączyłem w połowie pierwszego odcnika, nie lubię głupoty, a siostra głównego bohatera dała mi raka już w pierwszym odcinku.

Pomogę z matematyki, PW.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...