Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AutoPatcher Metin2 up. Haalt + Dokładny opis

Sh∑ila

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemkanko, wiem że ten Autopatcher jest opublikowany przez Haalta, lecz nie był prawie wcale opisany.

I było chujowo, napisane w instrukcji, więc postaram się jak najbardziej się da opisać.

Proszę nie brać pod uwagę, linków nie do MPCForum, iż to jest tylko przykład, to nie reklama ! :)

Krok 1

Pierwszym krokiem będzie pobranie oto tego pliku

Download:

http://www.mcncc.pl/622666

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/a423cf03881891bcc8338a1d053147af72066e425e31d684e98d988d38e84121/analysis/1356275694/

Następnie wypakowujemy w dowolnym miejscu na dysku, w moim przypadku będzie to pulpit.

Następie przechodzimy do naszego klienta do folderu Pack, wybieramy pliki które ma pobrać nasz patcher.

Po wybraniu plików klikamy kopiuj/wytnij tworzymy nowy folder dowolnie w jakim miejscu na dysku

Teraz, przeczytaj uważnie ! Jeżeli skopiowałeś/aś pliki z Pack tworzysz w tym nowym folderze kolejny folder o nazwie Pack następnie wrzucasz pliki, eix/epk lub bez końcówek do tego folderu Pack

Ma to wyglądać mniej więcej tak

3941888166.png

A jeżeli chcemy wrzucić np. binke aby się pobierała wrzucamy do tego nowego folderu luzem

473870698.png

Okej to na tyle z umieszczania plików

Krok 2

Tworzymy, Swoją stronę na darmowym/płatnym hostingu np

www.friko.pl

Po stworzeniu hostingu przechodzimy do FTP, następnie przechodzimy do wypakowanego Patchera, którego pobraliśmy z linku wyżej. Przechodzimy do folderu Patch Creator i uruchomiamy plik DarikonPatchC.exe
Po jego uruchomieniu okaże się naszym oczom program, wow ! Przechodzimy do zakładki Patchlist Creator. Klikamy Add Folder następnie wybieramy lokalizacje naszego nowego folderu

Mniej więcej ma to wyglądać tak

1498555735.png

Gdy wybraliśmy nasz folder i kliknęliśmy Ok okaże się naszym oczom

Filelist: I tam będą podane pliki które "importujemy" w moim przypadku to będzie:

niochnioch - Główny folder Metina

pack/root.eix - Folder Pack

pack/root.epk - Folder Pack

Oke, teraz klikamy Save Filelist. Wybieramy lokalizacje gdzie chcemy zapisać plik, następnie wpisujemy w nazwie Patchlist.txt - Jest to bardzo ważne ! I na dysku tam gdzie zapisaliśmy Patchlist.txt ukazuje się dokument tekstowy Patchlist.txt wow ! Przechodzimy do niego, i mamy tam takie coś ( W moim przypadku )

niochnioch=niochnioch;D41D8CD98F00B204E9800998ECF8427E
pack/root.eix=pack\root.eix;D2FD7AEDB2FB54777CB25B9BBD4C1311
pack/root.epk=pack\root.epk;40C957E9D3F1C283F0E2F27521F84754

Teraz jest bardzo ważny etap, gdy dodajemy pliki np. z Pack, Lib, ScreenShot, itp będzie takie oto coś

nazwa folderu/nazwa pliku.quest/.......

Musimy usunąć ten 1 folder, tzn. Ma to wyglądać tak ( W moim przypadku )

niochnioch=niochnioch;D41D8CD98F00B204E9800998ECF8427E
root.eix=pack\root.eix;D2FD7AEDB2FB54777CB25B9BBD4C1311
root.epk=pack\root.epk;40C957E9D3F1C283F0E2F27521F84754

I zapisujemy plik, wow ! Już 3/4 za nami !

Krok 3

Gdy stworzyliśmy naszą stronę, przechodzimy do FTP tworzymy folder Patch ( Lub jakiś inny )

Przechodzimy do naszego folderu z patcherem i wchodzimy w Client naszym oczom ukażą się 3 pliki

Nas interesuje plik patcher_config.ini. Przechodzimy do niego uruchomiamy najlepiej za pomocą Notepad++

Download:

http://notepad-plus-plus.org/

Skan:

Strona producenta programu

I ukaże się takie coś

news_image_link=      - Adres strony newsów, np. http://multigame-forum.xaa.pl/
create_acc_link=        - Adres rejestracji do naszego serwera, np. http://multigame-forum.xaa.pl/
download_site=       - Nazwa folderu w którym będą znajdować się pliki np. http://multigame-forum.xaa.pl/patch
setting_exec=config.exe       - Plik config
startapp=metin2.bin       - Nazwa uruchamianego pliku, np. LuncherHamachi.exe

Na przykład

news_image_link=http://multigame-forum.xaa.pl/news
create_acc_link=http://multigame-forum.xaa.pl/
download_site=http://multigame-forum.xaa.pl/patch
setting_exec=config.exe
startapp=metin2.bin

Krok 4 - Ostatni - Najtrudniejszy krok !

Gratulacje, już prawie skończyłeś/aś !

Przechodzimy do naszego folderu patch, w FTP i wrzucamy tam pliki, tylko nie Pack itp.. !

Mniej więcej ma to wyglądać tak

3905579256.png

Następnie przechodzimy do naszego folderu z patcherem i do Client, przenosimy plik patcher_config.ini do tego folderu Patch w FTP następnie, przechodzimy do lokalizacji pliku Patchlist.txt i wrzucamy go tak że do FTP

1468711166.png

Uruchomiamy, w kliencie najlepiej plik Haalt.exe, możemy zmienić nazwę bez obaw !

No i to na tyle :)

W100% Działa bo sam tego używałem. Mała wada friko.pl, czasami usuwają hostingi.

Napisane przez Sheila^^ zakaz kopiowania na inne forum, na reupload bez mojej zgody !

Napisane w dniu: 14 Marzec 2013 rok

Edytowane w dniu: --------

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem , co jest w tym trudnego żeby pisać TuT'a?

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem , co jest w tym trudnego żeby pisać TuT'a?

Dużo osób miało problemy z tym Patcherem, jak go skonfigurować.. Więc napisałem poradnik.

Opublikowano

Up@

W FTP masz foldery public_html i public_ftp

Gdzie wrzuciłeś folder pobierz ( zrobiłeś )

Opublikowano

Z ciekawości chciałem sprawdzić poradnik i mam pewien błąd.

Patcher jest odpowiednio skonfigurowany ale po włączeniu nie pobiera plików (sekunda po uruchomieniu pozwala mi włączyć clienta)

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam Kains Kirighaya.

4anr.png

Zapraszam!

Opublikowano

2xUp

Na darmowych hostingach nie widzialem public_html... Jesli go nie ma to wystarczy zrobic sam folder "pobierz"

sygnatura.png

Opublikowano

Przeczytajcie uważnie, bo działa wszystko ładnie :)

Uhm, czyli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie.

Akurat zrobiłem w 100% tak jak jest w poradniku, nie wywala mi żadnych błędów tylko po prostu nie pobiera plików.

EDIT: Znalazłem rozwiązanie na mój problem. Na serwerze plik patchlist.txt musi mieć nazwę z małej litery a nie z dużej.

Pozdrawiam Kains Kirighaya.

4anr.png

Zapraszam!

Opublikowano

Na pewno się przyda. Jakiś czas temu próbowałem to zrobić (chyba z tym patcherem) to pobierał mi pliki dobrze tylko, ze ważyły 0kb :).

Przetestuje niedługo, teraz zostawie lajka :D.

Opublikowano

Dużo PW dostaję z podziękowaniami na GG, więc to działa.. I proszę nie pisać że nie działa, zrób to nawet i 10 razy a zadziała jak umiesz czytać ze zrozumieniem.

Opublikowano

Mi nic nie pobiera? tylko sie robi folder download

No bo jak masz pliki z tym samym kodem to sprawdza kod i jak jest taki sam to Ci nie pobierze. Usuń te pliki które wrzuciłeś do patchera i zobacz.

Każdy potrafi raczej zrobić tak żeby działał PAtcher ;)

Uwierz mi przeczytaj oryginalny temat jest tam dużo postów jak to skonfigurować.

Opublikowano

No bo jak masz pliki z tym samym kodem to sprawdza kod i jak jest taki sam to Ci nie pobierze. Usuń te pliki które wrzuciłeś do patchera i zobacz.

Uwierz mi przeczytaj oryginalny temat jest tam dużo postów jak to skonfigurować.

Mam ten sam problem co 2x up wywala mi download ale chyba all mam dobrze skonfigurowane

Let's play....

Opublikowano

Już wolę dać 150zł za autopatchera w delphi, który jest identyczny jak metin2pl, ma skanowanie plików poprzez www i sumy kontrolne.

1367133050-U891712.jpg

Opublikowano

Jak to zrobie all i włączam authopathera robi mi dokument tekstowy o nazwie DarikonError a w nim pisze :
2013-03-23: Couldnt get Filesize from File: ""

Let's play....

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorry za odkop, ale to nie chce mi cos dzialac.

Niby robie wszystko z poradnikiem, lecz mam error'a " Error Downloading: Patchlist "

Kto jest mi w stanie pomoc?

Ps. probowalem na xaa i na unixstormie

Tak wygladaja moje pliki:

patchlist

Index=pack/Index;BDA8920336F190943774CA5A44F4E0A7
locale_pl.addr=pack\locale_pl.addr;14870AAE9BC763695A0ECB52A28FCED5
locale_pl.eix=pack\locale_pl.eix;59C406F8FBFFA869B31BC13A29D14A9C
locale_pl.epk=pack\locale_pl.epk;5EE7088E906937062E0DF6F532A03191
root.eix=pack\root.eix;84421609001565E682CF562D76928FD1
root.epk=pack\root.epk;325D5FF5CFD6C63BBDDA1EF5C510E4E8

config

setting_exec=config.exe
startapp=metin2.bin

x

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siema, ja mam ten sam problem co wiele osób w tym i tym drugim podobnym temacie czyli : Error Downloading: Patchlist

ale jeszcze nikt nie wytłumaczył jak ten problem rozwiązać. PROSZE O POMOC DAM LIMIT LAJKOW DZISIAJ I JUTRO

Opublikowano

siema, ja mam ten sam problem co wiele osób w tym i tym drugim podobnym temacie czyli : Error Downloading: Patchlist

ale jeszcze nikt nie wytłumaczył jak ten problem rozwiązać. PROSZE O POMOC DAM LIMIT LAJKOW DZISIAJ I JUTRO

Nie podałeś poprawnej ścieżki do pliku patchlist.txt w configu.

Rozwiązanie: Dodaj poprawną ścieżkę w configu.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie podałeś poprawnej ścieżki do pliku patchlist.txt w configu.

Rozwiązanie: Dodaj poprawną ścieżkę w configu.

Ścieżka jest poprawna, mam stronke i tam mam wrzucone folder o nazwie "patch" a w nim patchlist.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...