Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie będę zadawał pytania dot. mojego serwera, który będę miał na dniach.

1. Jak wyłączyć pvp i niszczenie bloków tylko na pewnym obszarze? Wiem, że world guard czy tam edit, ale jaką komendą.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Jak masz już utworzonego cuboida, wówczas bierzesz i wpisujesz komendę:

/region flag <nazwa-regionu> pvp <allow/deny>

Jeżeli zmienną na końcu ustawisz na allow, wówczas pvp będzie aktywne, jeżeli na deny - nie.

Co do niszczenia/budowania...

/region flag <nazwa-cuba> passthrough <allow/deny>

Sposób użycia nie zmienia się, allow - można niszczyć, deny - nie można.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Czyli najpierw mam zaznaczyć teren i wpisać /region define cuboid cuboid (na przykład), a potem wpisać to co karzesz?

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Słuchaj wszyscy tutaj co napisali mają racje... Zakładasz cuboida, wpisujesz /rg flag ... i gotowe. Możesz też sprawdzić listę flag na przyszłość wpisz /rg flag <nazwacuboida> <np. sadsdsd> Wyświetlają się wszystkie flagi. Pamiętaj... Aby sprawdzić listę flag cuboid musi istnieć!

Opublikowano

//expand - ile kratek w dol i w gore a potem
/rg define nazwa_regionu - tworzy cuboid
/rg flag nazwa_regionu pvp deny - wylacza pvp
/rg flag nazwa_regionu build deny - wylacza budowanie

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Czy może mi ktos wytlumaczyc jakie komendy po kolei mam wpisac, aby stworzyc teren o szerokości = 100 długości = 100 i wysokosci = 20

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Padło tu wiele komend, a ty mi dajesz jedną.

po 1 powielasz odpowiedź, po 2. nie pomagasz mi w 100%, bo prosilem o wypisanie wszystkich komend, ktorych po kolei musze wpisac.

np. nie wiem co to za expand.

Patrz tu :

Czy może mi ktos wytlumaczyc jakie komendy po kolei mam wpisac, aby stworzyc teren o szerokości = 100 długości = 100 i wysokosci = 20

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Jak masz factions to wpisz komende :

/f autoclaim safezone - OFF PVP

/f autoclaim warzone - ON PVP

qdw.png

46.4.195.199:2997

Zapraszam spragnionych prawdziwej rozrywki

Opublikowano

@up

takim postem udowadniasz jak wielkim jesteś nolifem, ktoremu zalezy tylko na nabiciu postów.

Radze CI:

wyjdź na dwór. Tak, to jest prawdziwy świat.

@top

Chce sie posluzyc plugine - World Guard, a nie factions.

Czyli najpierw mam stworzyc zwyklego cuboida po przez wpisanie /region define, potem /region flag <nazwa-regionu> pvp <allow/deny>, a następnie /region flag <nazwa-cuba> passthrough <allow/deny>.

Ta komenda, ktora jest "pogrubiona" sluży ponoć do tego, aby zabezpieczyc ten teren i nikt nie mogl niszczyc klockow, ale dla mnie to troche bez sensu, bo jak sie tworzy na poczatku zwyklego cuboida to juz tak jest.

1364585759-U275536.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...