Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pilne Ts3Client (rootkit?)

Scyzors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem otóż użyłem programu comodo do skanu kompa i wykryło 4 wirusy. Pisze w raporcie, że to rootkit(i jakaś tam końcówka, jeśli to bd potrzebne to jutro dodam). To znajduje się w folderze (mam windows xp home edition):

wchodzę w konsolke/%appdata%/Ts3client/cache/remote/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/i jakieś 4 foldery o nazwie cyferki i literki jakieś pomieszane (długa nazwa) i nie da się w nie wejść i wysłać do analizy do comodo. Czy to może być rootkit czy tylko fałszywy alarm? I czy jest to groźne?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. A comodo zostawić czy odinstalować? Bo po zainstalowaniu comodo skaner strasznie muli kompa przy włączaniu.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. A comodo zostawić czy odinstalować? Bo po zainstalowaniu comodo skaner strasznie muli kompa przy włączaniu.

Tdsskiller nie instaluje się i działa tylko przy każdym uruchomieniu tego, nie skanuje jak comodo.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ten program co mi wysłaliście nie wyszukuje nic i nie skanuje całego dysku c. A comodo skanuje już 2 godzinę (dokładnie skanuje) i znalazł 11 wirusów. Może dlatego, że gdy zainstalowałem system to po długim czasie (na początku miałem ale potem wygasła licencja) zainstalowałem antywira innego. Nic z kompem się nie dzieje tylko się zacina często (takie lagi chwilowe) i znowu działa płynnie. Żadne hasła i pliki mi nie giną. Tylko dziwi mnie jak wykryło rootkity w tym folderze do tsa. Ściągałem z oficjalnej strony itp. Ale może to jakieś zapisane linki (nie otwierałem ich) i to przez to.

Opublikowano

Ok tylko jak mi się uda spakować to wyśle ci dzisiaj o 14:35 jak wrócę do domu.

Edit. Jest problem, bo jak chcę spakować to wyskakują mi opcje "kolejkuj w winapie" "otwórz za pomocą" itp. Ale nie ma opcji skanuj/wylecz/spakuj.

Opublikowano

Ok tylko jak mi się uda spakować to wyśle ci dzisiaj o 14:35 jak wrócę do domu.

Edit. Jest problem, bo jak chcę spakować to wyskakują mi opcje "kolejkuj w winapie" "otwórz za pomocą" itp. Ale nie ma opcji skanuj/wylecz/spakuj.

Tworzysz czystego rara/zipa i przeciągasz na niego.

9obpmnjr.png

Opublikowano

OK zaraz wstawię.

Edit. Nie działa po prostu się tego nie da dać do winrara... Pisze, że nie odnaleziono danej ścieżki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref

Edit. Nie da się tego spakować próbowałem i nic. Jak przekopiuje ten główny folder to ich nie pokazuje (tych 4 ostatnich folderów). Eset nie wykrywa wirusa a Comodo wykrywa 4 rootkity.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...