Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NOWY PAPIEŻ !

gokanDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście nie mam potrzeby bawienia się w kościoły czy inne bzdury, ale jednak obstawiałam że nowym papieżem będzie kardynał z Ghany.

Możliwe że coś by się ruszyło gdyby czarnoskóry człowiek został głową kościoła...w końcu ten cały kler by pokazał że jednak są gotowi na zmiany czy coś w tym stylu.

Wielu katolików to rasiści i jakoś szczególnie nie starają się tego ukrywać...bardzo bym chciała zobaczyć minę takiego mochera jak za papieża by miała "bambusa z afryki" :D

58815786.jpg

Opublikowano

Chudy. Widać, że go głodzili za czasów seminarium !

Mnie tam za bardzo nie jarają wybory nowego papieża.. zwłaszcza, że za pare lat będzie znowu nowy i tak w kółko.. ciekawe ile jeszcze lat muszę poczekać by ujrzeć czarnoskórego papieża :C

a ile ja muszę jeszcze poczekać by nie ujrzeć żadnego papieża

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Arnold Boczek, co Ty ludzi wkręcasz, aby zostać kardynałem nie trzeba mieć jakieś 60-70 lat , na religii nam siostra kartki rozdawała i tam kardynałowie mieli po 50 lat .
Mogli wybrać młodszego, a nie jakiegoś starszego, żeby to się powtórzyło za 5 lat , bez sensu.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

A co mnie kurwa jakiś papież... kolejny pedofil do kolekcji.

Rozumiem że jesteś ateistą. Ale musisz obrażać naszą wiarę? :(

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Niektórzy widzę, że nie mają choćby najmniejszego szacunku do innych ludzi.

Jest taka zasada, że wszyscy są siebie równi i nie ma w tym wyjątków jak na MPC, tylko niektórzy mają większe przywileje w tym przypadku papież. Harnas szczerze powinieneś się wstydzić swojego zachowania, bo owszem jak wyżej napisałem wszyscy są siebie równi ale należy mieć szacunek do innego człowieka. Co Ci się wydaje, że możesz wszystko? Ciekawe jak twoja mama przeczytała to co po internecie wypisujesz i ciekawe jaką miałaby minę. To nie jest zachowanie godnego nawet przeciętnego człowieka, a ludzi którzy niestety są upośledzeni umysłowo i nie, nie obrażam ich w tej chwili.

Co do tematu uważam, jak już napisałem w statusie że bardzo szkoda że nie został nim Stanisław Dziwisz, ponieważ byłby godnym następcą Benedykta, a wcześniej Jana Pawła. No cóż. Czytałem, że Franciszek miał już zostać papieżem, ale wyeliminował go nasz Jan Paweł ;)

Osoba z pozoru skromna i pozytywnie nastawiona do życia moim zdaniem, a tacy powinni być papieże.

Teraz ciekawe co zrobi dla kościoła :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Co o nim myślicie?

Może dla mnie nie istnieć jak reszta tego gówna.

Że za 5 lat wybiorą kolejnego. Nie wiem, jaki sens miało wybranie 77-latka.

Po to wybierają bo co on może jak taki stary?. Ledwo widzi to dają mu papiery do podpisania itd. Jakby młodego wybierali to by odrazu sie skapnal.

fs_pc.png

Opublikowano

Jesteście pojebani, niektórzy tak nie wierzą w Boga, a teraz się interesują kto jest papieżem...

Dla mnie nowy papież mimo swego wieku zaskoczył cały świat, bo media zrobiły z tego konklawe sensację, jak przy wyborach....
Już mieli swoich faworytów, a na końcu gówno, zesrali sie. Papieżem został ktoś o kim nawet nie myśleli.

Dobrze że Duch Święty miał taką a nie inną wolę, uważam ze Franciszek będzie dobrym papieżem,
i że jeszcze coś dobrego wniesie do naszego religijnego świata.

Opublikowano

Jesteście pojebani, niektórzy tak nie wierzą w Boga, a teraz się interesują kto jest papieżem...

Dla mnie nowy papież mimo swego wieku zaskoczył cały świat, bo media zrobiły z tego konklawe sensację, jak przy wyborach....

Już mieli swoich faworytów, a na końcu gówno, zesrali sie. Papieżem został ktoś o kim nawet nie myśleli.

Dobrze że Duch Święty miał taką a nie inną wolę, uważam ze Franciszek będzie dobrym papieżem,

i że jeszcze coś dobrego wniesie do naszego religijnego świata.

beka z papieża

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Nie obchodzi mnie on.Nie jestem katolikiem, ale nie ukrywam, że śledziłem całe to konklawe i miałem nadzieje, że nowym papieżem zostanie murzyn, bo była beka wtedy, ale niestety...:C

Opublikowano

Jesteś kurwa jebanym rasistą i chuj ci w dupę ;)
Niech ci ktoś kapciem jebnie w odbyt aż poczujesz gówno w mordzie może ci się podejście do świata zmieni.

Opublikowano

co macie do murzynów ... też ludzie ...

@top

mnie to wgl nie obchodzi kto jest Papieżem ;)

Mi to nic nie daje kto nim jest.

Ale Franciszek wydaje sie być sympatyczny :D

MyManiek555.jpg
Opublikowano

Widziałem w tv że pielgrzymka u nas będzie w 2016 ? to prawda

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...