Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Czy dobrze składam Lux?

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sobie wczoraj tą postać, ogólnie świetnie mi się nią gra, tylko nie wiem czy build dobry. . . znalazłem kilka buildów, pomieszałem trochę, i wyszło mi takie coś. Jeżeli macie jakieś uwagi, proszę pisać :)

34ypgl2.jpg

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Build dobry. Osobiscie tez wole kieliszek daje wieksza mozliwosc spamu skillami ;)

Opublikowano

RoA na lux? Na ki chuj, kielich może i nie daje tyle survi, ale sprawia, że możesz spamować skillami, dając ci umiejętności ofensywne i defensywne jednocześnie.

Build dobry, osobiście brak zastrzeżeń.

Opublikowano

Za mało CD R. Zamiast maski dałbym Lich Bane. Tracisz pasyw maski bo zabijasz na combo. A zamiast klepsydry dałbym graspa. Lux ma duży zasięg więc stojąc z tyłu masz małą szansę na śmierć + W.

graphic.png

Opublikowano

Za mało CD R. Zamiast maski dałbym Lich Bane. Tracisz pasyw maski bo zabijasz na combo. A zamiast klepsydry dałbym graspa. Lux ma duży zasięg więc stojąc z tyłu masz małą szansę na śmierć + W.

Czyli brak żadnego defensywnego itemu ? ;/

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Zamiast Void Staff daj Lich Bane będziesz miał wiekszy dmg kumulujący się z pasywką, a Zhonyi nie usuwaj jest bardzo przydatny w rożnych sytuacjach i nie raz uratuje ci dupę Np jak doskoczy do ciebie taki xin zhao czy lee sin.

Opublikowano

Lux jest moją jedną z ulubionych championek ,osobiście dla mnie Lux nie ma sensu kiedy nie ma ok. 40% zmniejszonego cooldowna. Spróbuj przetestować ,a zobaczysz jaka sieczka wtedy się dzieje na Summoner's Rift ;)

Opublikowano

Zamiast Void Staff daj Lich Bane będziesz miał wiekszy dmg kumulujący się z pasywką, a Zhonyi nie usuwaj jest bardzo przydatny w rożnych sytuacjach i nie raz uratuje ci dupę Np jak doskoczy do ciebie taki xin zhao czy lee sin.

tak, bo w late bedzie wymieniac sie autoatakami. void daje pen, a lich bane jedynie pasywke z autoataku ._. build ogolnie dobry. ja nie preferuje kupowania maski, bo lux to nuker, wolalbym jakiegos warmoga.

Opublikowano

tak 500 obrażeń z autoataku po każdym skillu to naprawdę mało w late + 80 ap i 250 many. Może masz racje ale ja jednak preferuje Lich bane zamiast void staffa. tym bardziej że void staff nadaje się na ap bruserów typu akali czy mordekaiser, nie na nukerów.

Opublikowano

tak 500 obrażeń z autoataku po każdym skillu to naprawdę mało w late + 80 ap i 250 many. Może masz racje ale ja jednak preferuje Lich bane zamiast void staffa. tym bardziej że void staff nadaje się na ap bruserów typu akali czy mordekaiser, nie na nukerów.

Bo na nuku nie przydaje sie 40% pene....

Lich bane osobiscie nie uzywam bo nie podchodze na odleglosc AA do przeciwnika.

Opublikowano

500 dmg z aa, bo nikt w takim etapie gry nie ma resistow, no tak.

Opublikowano

@Up

W hp mecie często przeciwnicy nie budują zbyt dużo m.resa ale zgadzam się z tobą ze ten m.pene jest potrzebne, szczególnie że lux nie ma dużego ratio na skillach jak inni apc.

@top

Zmień maskę na coś bardziej użytecznego, jeśli możesz snowballować to kup mejai.

652601399840421198520.png

Opublikowano

ja skladam lux tak samo jak na screenie, tylko ze zamiast tej maski (liandry's torment bodajze) skladam morello's evil tome (teraz sie tam jakos inaczej nazywa. taka ksiazeczka fioletowa na cdr :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...