Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie z jednej na drugą strone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie:)
potrzebuje 2 plików:)

1. instlka.exe
2. plik z kodem

chodzi dokładnie o to ze jak nadusze instalke to odpala sie okienko gdzie pisze ze trzeba nadusić dowolny klawisz

a w plik z kodem bedzie ukryty i plik instlka.exe bedzie czytac plik z kodem. po czym jak odpale instalke tak jak wyzej, dowolny klawisz, i zameka to okno

Z TEGO CO MI WIADOMO TO BYŁO COS Z CACHE - zapamiętywało to co sie otworzyło a zeby powrócić do starego czyli allegro.pl tak jak nizej napisalem

to trzeba grac czysty plik z kodem i odpalic exe

i teraz tak.
w pliku z kodem zeby wpisac np:
google.pl allegro.pl

czyli z allegro.pl przekierować ma na google.pl
i to na wszystkie przegladarki^^

wiem ze to mozna zrobic bo to kumpel mi robil ale nie mam jego numeru juz i tego pliku. :)
prosze o pomoc,dam like:)

Oto to znalazłem na jednym z for. jednak ja chce by to była jedna instlka + plik który bede mógł edytować + ukryć i zeby działało na wszystkie systemy operacyjne, co do tego pogrubionego niżej tak robiłem na tym pliku co mi kumpel wysłał...
~~~~

c:\windows\system32\drivers\etc\ za pomocą notatnika otwórz plik hosts i zrób analogicznie do przykładu poniżej:

Cytat: localhost name resolution is handled within DNS itself.

209.85.135.147 nasza-klasa.pl
209.85.135.147 wp.p
l
~~~~~~

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

F5

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Masz stronę wp.pl i chcesz ją przekierować na onet.pl (przykładowo). Pingujesz onet w cmd poleceniem ping i ładnie ci podaje ip onetu. Następnie otwierasz ten host wpisujesz jako pierwsze ip onetu (czyli na to na co ma przekierować) a drugie to np ip lub domenę (w tym wypadku wp.pl) która ma być przekierowana na to pierwsze ip. Zamiast ip onetu nie możesz wpisać domeny - można tylko ip, natomiast czy drugie to ip/domena to bez różnicy.

@Edit:

Program możesz sobie sam napisać tak jak wyżej napisałem, bo takie samo działanie programu musi być (kolejność/czynności).

9obpmnjr.png

Opublikowano

a mógłbys mi to takie cos napisac ^^
i zebym mogl wpisywac sam napisac w pliku liste jaka ma zamienic stron a potem po odpaleniu pliku mi to zamieni :D

Opublikowano

Dodam tylko (żeby nie było problemów na etapie debugowania), że folder (c:\windows\system32\drivers\etc\) wymaga uprawnień administratora. Czyli w przypadku win vista/7/8 słynny UAC nie da dostępu.

W c++ (w innych językach podobnie) zainteresuje cię funkcja fopen() i jej pochodne fread() i fwrite()

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...