Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Champion, bez względu na cene dla poczatkujacego.

kokainowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosił bym was o pomoc w dobraniu dobrego championa. Gram w lola od tygodnia i cały czas się zastanawiam kim grac, chcialem zeby byla to postac na ktorej moge sie skupic przez wiekszy czas, chodzi mi rownierz o cos latwego w prowadzeniu ale zeby dawal rade na solo topie. Z gory dzieki za propozycje dodam tylko ze fizz nie za bardzo mi przypasował.

Opublikowano

Warwikem w jungli jest bardzo łatwo na początku tak jak fiddlestickiem.

Polecam Ci również tryndamere, jest bardzo łatwy dla początkujących.

Pograj sobie championami z rotacji może tam coś znajdziesz dla siebie ;)

"Bądź życzliwy, gdyż każdy kogo spotykasz toczy ciężką bitwę" - Platon

Opublikowano

Darius

przyciagniecie

darmowe przebicie pancerza

slow + zmniejszenie ataku przeciwnika

harras

jeden z lepszych pasywow

true dmg

dobry do ksucia

wytrzymaly

Jest on za 6300 wystarczy takie combo : e,w,q, nałożyć 5 krwotoków i r + ignite

Opublikowano

Polecam Ci na początek Garen na topa ;]

-Duzy haras

-Slow na 10 godzin ;o

-Pasywka - Z nią mozesz duzo posiedziec na linii

-Ulty nie z tej ziemi ;x Z pierdolnieciem

-Cieżko z nim wygrac 1vs1 jaki 1vs2 ;>

Opublikowano

Ja polecam Singeda:

Świetny tank w połączeniu z całkiem ładnym dps'em.

Fajne cc, mobilność, ciężki do skontrowania.

No i jest tani. A jeśli jesteś początkujący to lepiej kupić kilka tanich postaci niż jedną droższą. W końcu jeszcze nie znasz dobrze gry jak i swojego stylu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Polecam ci lee sina:

- Radzi sobie w jungli, na topie i na midzie

-Lifesteal

-Tarcza

-Escape

-Ulti przydatne w team fightach (Gdy odpowiednio się go użyje, przeciwnik poleci na enemy którzy też dostają DMG)

-Bardzo dobre ganki

-Slow

Opublikowano

Da się nim grać bez junglowania?

Bo oprócz niego i postaci wymienionych wyzej co moze sie jeszcze przydac, bardzo podoba mi sie chamion Jax i szukam cos podobnego do niego mam też panteona czy jak mu tam, jest jeszcze cos podobnego do Jaxa?

Dodam ze szukam postaci raczej agresywnej z fajnym dmg i zeby nie padala na 3 hity, a dawała rade w walkach 1v1, 1v2 znajdzie sie cos jeszcze?

Opublikowano

Da się nim grać bez junglowania?

Bo oprócz niego i postaci wymienionych wyzej co moze sie jeszcze przydac, bardzo podoba mi sie chamion Jax i szukam cos podobnego do niego mam też panteona czy jak mu tam, jest jeszcze cos podobnego do Jaxa?

Dodam ze szukam postaci raczej agresywnej z fajnym dmg i zeby nie padala na 3 hity, a dawała rade w walkach 1v1, 1v2 znajdzie sie cos jeszcze?

da się grać, ale nie polecam Ci go bo nie jest dobry dla początkującego.

Garen, Singed to są dobre postacie na topa, ale rozważyć możesz też Cho Gatha.

<>

Opublikowano

da się grać, ale nie polecam Ci go bo nie jest dobry dla początkującego.

Garen, Singed to są dobre postacie na topa, ale rozważyć możesz też Cho Gatha.

Singed to tym bardziej trudna postac niz lee.Graja nim dobrze tylko +2k elo.

Procz garena taka postacia jest jax,wukong,volibear.Takze tez masz duzy wybor

sstwc.jpg

Opublikowano

^^ osobiście posiadam wukonga i wam go nie polecę prawie to samo i nawet lepsze ma wszystko garen ulti wukonga to normalny skill garena + garen wszędzie da rade więc polecę ci garena

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

^^ osobiście posiadam wukonga i wam go nie polecę prawie to samo i nawet lepsze ma wszystko garen ulti wukonga to normalny skill garena + garen wszędzie da rade więc polecę ci garena

O czlowieku teraz to jeblem.Kazdy ma swoje zdanie,ja rozumiem ale jak ktos mi pisze ze ulti wukonga to jak e garena to normalnie plakac sie chce.

Ulti wukonga zabiera przy 300ad i zmaksowaniu na 3,ok 1,5k dmg z calego ulti.A garen 2razy mniej + wukong ma wiekszy obszar dziala i podrzuca.To pierwsza roznica.Druga roznica jest to ze garena kontruje kazda postac walczaca na dystans a wukong takie postacie kontruje wiec sa ta wgl 2inne postacie.Garen nie ma doskoku,wukong ma,garen ma silence wukong nie.Garen nie wszedzie da rade,na mida nie pojdzie bo kazdy go kontruje,na bota wiadomo czemu,na jungle jest slaby.Wukong za to na mida moze rownie dobrze isc jak na topa,w jungli lepiej sobie radzi niz garen a bot to wiadomo ze to nie ich lejny.Podsumowujac,wukong to dobra postac,kontrujaca spora ilosc championow ale tez latwo go zkontrowac.Garen jest jedna z tych kontr.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ani wokung, darius, volibear a tym bardziej garen mi nie przypasował szukam czegoś bardziej "wyjatkowego" może być to trudniejsza postać, ale taka postać którą będe mógł grać cały czas i szlifować swoje umiejętności. Najlepiej by była taka postać która nie potrzebuje junglować i do walki wręcz ew.dystans

Opublikowano

Teemo pod full ap z zebem nashora i lich bane. Do tego kennen... Zajebisty op nadający sie na solo topa, mida i adc. Jego wielkim + jest brak many no i stuny

Opublikowano

Ja polece Katarinkę. Jest w *** silna, do 3 grasz def i wkurzasz goscia z q a na 3 q-e-w-q i nie ma goscia. Na 6 to juz wogole, rzucasz z q az bedzie mial z 500-600hp, rzucasz q-e-r-w i q na dobitke jak bedzie co. Naprawde dobra postac. Budujesz rylai i tyrasz jak wariat. Moja ulubiona postac, na poczatku sie zrazilem ale wrocilem i ja uwielbiam. I dobre jest to ze nie ma many co bardzo ulatwia gre.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc lookne potem Katarinę i teemo jak juz nazbieram PZ, ale na razie zaraziłem się nunu bardzo mi się spodobał. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...