Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sony xperia J czy xperia U

Gość Foser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien dylemat. W ciągu najbliższego tygodnia będę wybierał telefon w abonamencie w orange. Do wyboru mam sony xperia J oraz sony xperia U. Telefonu będę używał do grania w gry typu : high climb racing, itp itd. Czy wybierając xpierię J odczuję wyraźną różnicę w stosunku do xpierii U ? Nie jestem pewien czy warto wybierać 2x 1Ghz w zamian za brak gniazda kart micro sd, mniej pojemną baterię. Mógłby ktoś doradzić ?

Opublikowano

Do grania w takie gry możesz wziąść którą chcesz.

Ja polecam u - slot na karty

Slot na karty pamięci posiada xperia J, o ile się nie mylę. Jeżeli o to Ci chodziło. Chyba ,że nie wiem o co chodzi. I czy 4 gb pamięci wew. to wystarczająca ilość ?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Zdecyduję się na U, tylko boję się, iż karta 4gb to może być za mało

Opublikowano

Porównanie Sony Xperia U, oraz Sony Xperia J

Sony Xperia U = najlepszy telefon w kat. jakość/cena roku 2012, lepszy prcesor

Sony Xperia J = pewne aktualizacje ( jest trochę nowszy i jest hitem tej zimy), desin no i jakość muzyki

Jestem za J

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Sony Xperia U

Zalety:

-Cena

-Procesor

Wady:

-Desin

Sony Xperia J

Zalety:

-cena

-Jakość muzyki

-Desin

Aktualizacje

Wady:

-Dość słaby procesor, bo zaledwie 1gHz, ale dość wydajne te 1000 mHz :D

Opublikowano

Design bardziej U mi się podoba. Cena taka sama/abonament. Z tego co wiem jakoś muzyki porównywalna o ile nie taka samo w obu telefonach.

Opublikowano

Sony Xperia U

Zalety:

-Cena

-Procesor

Wady:

-Desin

Sony Xperia J

Zalety:

-cena

-Jakość muzyki

-Desin

Aktualizacje

Wady:

-Dość słaby procesor, bo zaledwie 1gHz, ale dość wydajne te 1000 mHz :D

Nie ma różnicy w dźwięku, ten sam układ.

Ten 1ghz wcale nie jest wydajny, zwłaszcza na ICS. U to dobre 2 rdzneie i pojedynczy MALI-400 na poziomie ~Adreno 205. Nadal jednak zostaje lepszy procesor ;).

Opublikowano

Nie ma różnicy w dźwięku, ten sam układ.

Ten 1ghz wcale nie jest wydajny, zwłaszcza na ICS. U to dobre 2 rdzneie i pojedynczy MALI-400 na poziomie ~Adreno 205. Nadal jednak zostaje lepszy procesor ;).

Testowałem obydwa, bo siostra kupywała new fone i miałem okazję sprawdzić zarówno J, jak i U. "J" ma lepszą jakość brzmienia, jest głośniejszy( nie wiele - na słuchawkach AKG 518K) i ten 1gHz spisuje się naprawdę dobrze. W serwisie jakim go testowałem, miał na swoim GTA3 i dało się naprawdę zagrać bez większych ścięć. U jest lepsze (pod względem procesora), no ale ten mały ekran mnie dobija. Jeszcze kwestia aktualizacji. U już jest zapomniana, a J nie dawno wyszła, więc będzie jeszcze miała aktualke minimum! do JB.

Opublikowano

Czyli na Xperiu U najnowszy android to : gingerbread 2.3.6

Opublikowano

Chyba jest ICS, ale to będzie już ostatnia aktualizacja. Bierz "J", a nie będziesz żałował. "Jotka" prawdopodobnie JB dostanie :D Tak szczerze mówiąc dziwne, że chcesz Sony wybrać. "Szajsung" ma ciekawą ofertę smartfonów w tej klasie, jak np. SG Ace2

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z tym co powiedział Sir Frans Mori w tym temacie. Mam Xperię J, nie oczekiwałem po niej jakichś cudów pod względem wydajności ze względu na procesor, ale jej działanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nawet wymagające gry i aplikacje działają dobrze.

Też miałem dylemat i zastanawiałem się miedzy U, a J, ale ostatecznie wybrałem J dlatego, że ma slot na karty pamięci do 32GB, a U nie ma w ogóle slotu na karty.

Jeśli zamierzasz mieć na telefonie dużo muzyki i apek, to nie bierz U, bo zwyczajnie zabraknie ci miejsca na telefonie.

@Down

Oj zdziwisz się, ma tą grę na telefonie i chodzi znośnie, serio.

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z tym co powiedział Sir Frans Mori w tym temacie. Mam Xperię J, nie oczekiwałem po niej jakichś cudów pod względem wydajności ze względu na procesor, ale jej działanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nawet wymagające gry i aplikacje działają dobrze.

Też miałem dylemat i zastanawiałem się miedzy U, a J, ale ostatecznie wybrałem J dlatego, że ma slot na karty pamięci do 32GB, a U nie ma w ogóle slotu na karty.

Jeśli zamierzasz mieć na telefonie dużo muzyki i apek, to nie bierz U, bo zwyczajnie zabraknie ci miejsca na telefonie.

Tutaj nie mogę się zgodzić. Spróbuj na Xperii J odpalić przykładowo Shadowgun DeadZone.

Starszy, poczciwy LWW jest lepszy, a wyrwiesz go dużo taniej.

Gry - Xperia U

Reszta + czasami gry - Sprzedajesz J i bierzesz Neo V.

J to niewypał i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...