Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania alkohol ;D

Rafi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ile wy dacie rade wypić alkoholu? ilość i co (wódka ile %? ,piwa).

Ja to powiem ,że nigdy nie piłem tak aby tzw. zgona zaliczyć o tak gdzies po 4-5 piwa.

I czy to prawda czy jak szybko się pije znaczy. Czy pijąc piwo prawie jedno za drugim i jak najszybciej je wypijając czy daje się mocniej to we znaki?Mi to koledzy mówili ,że podobno tak, bo nie wiem ja to szybko pije zawsze ...

Opublikowano

A jak wyjebiesz 0.5l naraz to da ci to we znaki ? Pewnie ze tak . Ja nigdy do upadlego nie pilem nie bede sie ponizal . I nie mam zamiaru spac pod stolem a ledwo co impreza sie zaczela . Pamietaj jak masz slaby leb lepiej dla cb . Mniej wydasz kasy xD Maks wypilem 0.5l w ciagu 30 min i jeszcze wmiare chodzilem . No ale mam swoja wage i troche sie to rozchodzi sie . Bo jak np przypusmy masz 1.7m i wazysz 60kg i wypijesz 0.5l naraz to plukanie szpitalu xD

BUM

Opublikowano

Ja to tak to mam średni łeb , koledzy mówią ,że mocny mam łeb jak piłem z nimi to mówili ,że mocny ,ale ja to tak naprawdę rzadko piję.A pytałem się czy szybko pić czy wolniej tak się pytam bo nie długo mam wycieczkę i chce trochę na niej popić.

Opublikowano

Ja pamiętam te wakacje <3 Byłem z kumplem nad morzem i we dwóch wyjebaliśmy 2 barmańskie i potem jeszcze kupilismy krupnik to jak to wszystko wyjebaliśmy w ok 40min. to nas tak ścieło,że nas wciągali do samochodu,a po schodach to na czworaka xD Rano jak wstałem to jeszce miałem lekką bombe :D Bo jak wstałem to przechyliło mnie tak, że jak zaczołem iść to na szafe wleciałem xD No i oczywiście niektórych momentów nie pamietam :D

A co do picia normalnego to tak 5 piwek styknie,bo wtedy jest już dobrze o.O Pije rzadko :P

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Ja to tak to mam średni łeb , koledzy mówią ,że mocny mam łeb jak piłem z nimi to mówili ,że mocny ,ale ja to tak naprawdę rzadko piję.A pytałem się czy szybko pić czy wolniej tak się pytam bo nie długo mam wycieczkę i chce trochę na niej popić.

...

Widzę polskie szkolnictwo tańczy i śpiewa...

Ja tam jestem chudy i mam dosyć słabą głowę, do całkowitego ścięcia wystarczy mi 0,7 chociaż częściej piję whisky :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hmm.. zależy. Ogólnie mam słabą banię, ale to chyba kwestia dnia. :P Na weselu kuzyna wypiłam bardzo dużo wódki i nawet jakiejś ostrej jazdy nie miałam. :) Ale normalnie stronię od tego trunku, bo mam później nieprzyjemności żołądkowe. :) Zazwyczaj piję piwka, ewentualnie drinki (wódka z burnem <3). A ile mogę wypić? Ja wiem... z 4/5 piw. xD

Opublikowano

U mnie to różnie ;d ostatnio na zabawie, tzn. dokładniej przed zabawą , wypiliśmy ćwiartkę w trzech, później po trzy warki lemon i w czasie zabawy po cztery kasztelany i lekko mnie chwyciło tzn, praktycznie nic bo z zabawy wracałem skuterem i w dodatku kumpla odwoziłem bo jego już mocniej chwyciło, a tak to na maksa się najeb@łem z dwoma a dokładnie ja i kumpel, prawie cała śliwowica bo drugiemu kumplowi zapach się nie spodobał.

Ogólnie to w zimie nie spożywam alkoholu , po prostu mi nic nie wchodzi a piję gdy mam okazję czyli ogólnie bardzo często lecz tak po symbolicznym piwku :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

0.4/0.5, zależy na jaki czas się rozłoży picie :) Wypije się 0.5 w godzinę to dupa, jeśli około 2/3 godziny to da się radę utrzymać :) Byle nigdy nie pić na pusty żołądek...

Opublikowano

> 2013

> dzieciarnia chla na wycieczkach

> ludzi narzekają na społeczeństwo

Za 2 lata, rozumiem, że będziecie się ścigać kto ile wypił w 4 klasie podstawówki, tak?

Trolling is a art.

Opublikowano

Ważnych jest kilka czynników:

Ile wypiłeś,

Czy spożywany trunek jest słaby, czy mocny

Czas w którym to pochałniasz

Jak pijesz dużo, w krótkim czasie i to jeszcze jest mocne (bimberek :D) to możesz skończyć pod stołem, z miską itd.

Opublikowano

Jeszcze nie tak dużo nie wypiłem żebyś miał kaca, bo dopiero mam 16 lat. Nie moge za dużo pić.

1-1651837-560x95-3-FF5519-FFFFFF.png

Opublikowano

Czasem zlizuję piankę jak ktoś pije piwo ale potem mi się w głowie kręci

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Liczy się masa ciała, spożyte wcześniej posiłk i tępo picia alkoholu, tyle dowiesz się nawet w szkole.

Osobiście nie będe się chwalił swoimi wynikami, bo chyba nie jest powodem do dumy wypijanie dużch ilości alkoholu w wieku 17 lat.

Opublikowano

Masa oczywiście wpływa na to kto po ilu padnie ale dużą rolę odgrywa też częstotliwość picia, jeżeli pijesz regularnie (2-3 razy w tygodniu) to twój łeb jest w stanie więcej znieść. Ja na ogół mam średni łeb do tego, raz w życiu miałem zgona po 13 piwach i setce wódki i od tego czasu nie wykraczam poza granice 5-6 piw, i oczywiście nie mieszam piwa z wódką.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...