Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy będą lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy będą lagi na serwerze 10 slotowym z 640 mb ramu (mineserv) z 10-20 pluginami?

Osób na white liście będzie 6

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Te plugin'y usuwają z ziemi przedmioty,lub mniej chunków do gracza wysyłają i przez to redukuje to lagi,zmniejszają liczbę zwierząt/potworów na mapie.

Opublikowano

@UP to mało co działa - Na pewno będą lekkie lagi jak jet tak dużo plugin-ów zobacz wgraj plugin-y i zobacz wtedy ile jest przypsiane pamięci na gracza a ile zżerają same plugin-y :)

936131400425106482086.png
Opublikowano

Wszystko zależy od tego, jakie to będą pluginy, jak bardzo będą one obciążały serwer. Np. napewno bardziej będzie lagować z pluginem na kilka światów niż jakimś innym

sygnatura3.png
Opublikowano

@UP to mało co działa - Na pewno będą lekkie lagi jak jet tak dużo plugin-ów zobacz wgraj plugin-y i zobacz wtedy ile jest przypsiane pamięci na gracza a ile zżerają same plugin-y :)

Jeszcze nie kupiłem serwera.

Zaraz w edicie walne liste pluginów które prawdopodobnie będę miał.

@edit

Wole się nie ogarniczać do mniejszej ilości pluginów.

Prawdopodobnie zamówie serwer na 20 slotów bo dają na mineserv 1,25 gb.

No trudno więcej zapłace.

Czy te 1.25 gb starczy na te 15 pluginów? (chodzi mi o to czy będą lagi)

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Mówi się, że 64 mb wystarcza. Wystarcza, ale jak się ma kilka pluginów. W Twoim przypadku, dałbym na slota 80 mb.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Polecam ci wgranie pluginu CLEARLAG naprawdę pomaga z lagami na serwerze i jest chyba jedynym sprawdzającym się pluginem w tych kwestiach ;]

DanteSign_xqaxeen.jpg

Droga Administracjo z łaski swojej zdejmij mi parę procent <3

Od tego jest dział.

Opublikowano

Up

Słyszalem, że on likwiduje leżące itemy/expa (leżącego).

Zainstaluje tego plugina, ale nie sądze żeby to jakoś mocno pomogło przy 6 osób.

Bez przesady, tak dużo rzeczy na ziemi leżeć chyba nie będą

1364585759-U275536.png

Opublikowano

@up

To nie zależy od tego.

@topic

Lagów nie będzie , ale jak dasz około 5-10 pluginów.Jak chcesz więcej to kup lepszą maszynę.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Ehh ludzie tu nie mają znaczenia tylko pluginy.. Zależy to też od mapy.. jak masz 1 i z ograniczeniami generowania to nie powinno być lagów.

A tak wg. jest sens 6 slotów wykupywać ? Hamachi się bardziej opłaca.

Opublikowano

ja mam serw 20 slotow na mineserv i nie mam wcale lagow a mam 30 pluginow a z tym 10 slotowym to nie beda lagi ale zalezy jakie pluginy wgrasz bo np niektore pluginy strasznie laguja serw zalezy jakie ta sa pluginy i czy wspolpracuja ze soba

1377531174-U173186.png

Opublikowano

pieprzenie ja mialemserwer z mineserva 20 slotó 64mb na slot bez antylaga i zadnego takiego pozatym dodatkowa mapa a na servie gralo ta z 15 ludzi i lavgów niebylo tylko czasmi ale takie male a i mialem Z 30 plaginó

jestem anty ort i pisze z fona prosze o wyrozumialosc

a w ustawieniach serva (server.proporties czy jakos tak) zmien widocznosc z 10 na 7 rórznica niezauwazalna a lagi mniejsz

jestem antyortem i pisze z fona prosze o wyrozumialosc

Opublikowano

Wszystko zalezy jakie pluginy wybierasz i jak je skonfigurujesz

Unbenannt.jpg

Sygnaturka wykonania EFCEBE - Jok3rStars [GILDIA DAUN]

Opublikowano

Myślę, że małe lagi mogą być...

50, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600, 650, 700, 750, 800, 850, 900, 950, 1000

Opublikowano

Nie polecam tej serwerowni

Znajdz inna tylko nie oni

nie polecasz a miales wogule tam serwer? nie doradzaj mu zle .ja tam mam serw 20 slotow mialem tez 40 jest to bardzo dobry i tani hosting jeden z najtanszych i ze wzgledu na 10 slotow przy takiej ilosci slotow to poco wydawac np na innyh hostah za taki serw 35zl jak na mineserv kosztuje 20zl

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...