Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] WAŻNE ! 1 raz

danielkuta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam otóż taki problem gram gram sobie w lola a tu jeb czarny ekran nic nie widzę ...

włączam i wyłączam guzikiem na ekranie pokazuje się tylko LG tak jak gdy monitor jest uruchamiany .

muszę uruchomić ponownie komputer żeby było normalnie czy winna jest po mojej stronie czy po lola

nigdy wcześniej tak nie miałem przy innych grach mi się tak nie dzieje oco może chodzić !?

Opublikowano

Na pewno nie jest to wina LoLa...

Możliwe, że za bardzo przegrzewasz sprzęt.

Dysk był ostatnio 'czyszczony'?

Opublikowano

moze nie musisz resetowac komputera tylko po prostu nie wiesz jak wyjsc? ctrl + alt + del, alt f4, klawisz "windows" na klawiaturze(zapomnialem nazwy :C). a jesli wina komputera to mogl pasc ram/dysk

Opublikowano

Ja mam to samo przy Warcraft'ie 3, tylko jeszcze dźwięk mi się zawiesza i wydaje odgłosy takiego jakby "pierdzenia" :) Na początku było dobrze, dopiero po miesiącu(?) zaczęło mi się tak dziać.

Opublikowano

Ja mam to samo przy Warcraft'ie 3, tylko jeszcze dźwięk mi się zawiesza i wydaje odgłosy takiego jakby "pierdzenia" :) Na początku było dobrze, dopiero po miesiącu(?) zaczęło mi się tak dziać.

Też nie mam dźwięku .

Chyba że ten dysk :/ albo win

mam windows xp Aero Visual STyle

sterowniki karty najnowsze sprawdzałem na ustawienia NVIDIA

Opublikowano

@UP

Jakim cudem to może być Ram czy dysk jeśli to jest Błąd monitora.. Wiesz co, jaki Ty masz monitor, mozliwe że Ci się odłącza jakoś sam czy np jest zwarcie w kablach od monitora, też bardzo możliwe.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Też nie mam dźwięku .

Chyba że ten dysk :/ albo win

mam windows xp Aero Visual STyle

sterowniki karty najnowsze sprawdzałem na ustawienia NVIDIA

Nie pisz na przyszlosc na tym forum, tutaj są tylko gimbusy albo głupiomądre dzieci, pewnie zaraz dostalbys polecenie format pc ;]

Tylko w nvidii sterowniki karty graficznej są powiązane ze sterownikami dzwięku, jeśli wysiada grafika, dzwięk też siada, wiem bo jestem posiadaczem nvidii. Powiedz mi, czy miewasz blue screeny, może ci pomoge.

Opublikowano

Niezabardzo wiem co to ale nie normalnie działa gram i czarny ekran miga strzałka nad włącznikiem i nic klikam włącznik(wyłączam) włączam LG pokazuje się

i nic nadal miga kropka ;/

monitor :

http://www.lg.com/africa_en/monitors/lg-E2240S

Tak jak już mówiłem zawisza się tylko na lolu niewiem czy to monitor ale jak monitor jak uzywam cały czas i nic ..

Opublikowano

Ja bym stawial na karte, nie wiem gdzie Ty tam mieszkasz ale polecam wziac sprezarke i porzadnie wyczyscic radiator od karty procka i zasilacza i wgl calego kompa

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

podaj model monitora. ;] miałem tak samo ale moja karta graficzna może mi czytać 2 monitory na raz a mam tylko jeden podłaczony i zdażało się tak że mi "gasł" a on mi się automatycznie na ten drugi podlączał. Tyle że ja wciskam w monitorze przycisk "SOURCE" I mi wraca do poprzedniego stanu :)

Opublikowano

Tam wyzej podanany byl

Taki mam http://www.lg.com/africa_en/monitors/lg-E2240S

Dzisiaj przeczyszcze komputer czy to wina monitora? Karty graficznej czy cos jak cos to mam takie cos ze moj kabel od monitora nie miescil i musialem kupic takie zeby pasowal

Potem dodam zdj komputera od srodka i z tylu

Opublikowano

No podaj. Tak jak wspomniałem, możliwe, że monitor Ci się zwiesza.. ale sumie wątpie , jeżeli mówisz, że jak grasz w inne gry to dobrze. Hmm , jest to prawie pewno, że to wina kartty graficznej. Lecz zrób tak. Odłącz wszystkie kable od komintora z kompa, chuchnij w nie i włóż , jeszcze raz. Jak nie pomoże, to rozbierz komputer i wyczyśc czym kolwiek masz. Ja np kiedy nie miałem sprężarki, czyściłem pędzelkiem do malowania (;

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

No okej ale skąd wezme sprężarke i co to radiator

No jezeli nie masz, to na stacji benzynowej sa kompresory ale to glupi by wygladalo ^^ A radiator to takie gowno ktore oddaje cieplo z karty grawicznej czy procesora, nie wiem jak ci to okreslic :P http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/Radiator_FxJ_v2.JPG/200px-Radiator_FxJ_v2.JPG&imgrefurl=http://pl.wikipedia.org/wiki/Radiator&h=199&w=200&sz=8&tbnid=YadQawTzKN0c4M:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__u5Qu_r2yD8ThoUB3uyV1kDsF7aA=&docid=K7rEIq_YW94anM&sa=X&ei=rINAUfboK4qM7QbX24DADw&ved=0CDgQ9QEwAQ&dur=262

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Zobacze to jak sie zatnie to odlacze i wloze kabel

taki oto komputer od środka

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/79/91/81/3079918114 
@edit komputer sie wylaczyl nie moglem go wlaczyc gdy go wlaczalem bylo 3 razy krotkie pikaniei czarny ekran za ktorys zarem uruchmilocmi sie i pojawil mi sie taki komunikat przy wlaczaniu waring the previous performace of overclocking isbfailed the system is restored to the defaults setting plase pres and key to continue klikam np f . F itp i nic !!!!!! Help!!!!! Gdy go wylaczylemci wlaczylem pojawilo sie reboot and select proper boot device or insert boot mediacin selected device and press key klikam cos i pojawia sie znowu !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...