Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

Skara90210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, chce kupić karte graficzną pod gry ale nie wiem czy bd pasować itp. ( nie znam sie na tym za bardzo ). Chciałem pograć w takie gry jak Skyrim, gta 4, bf2, bf3, gothic 4, dead space 3, far cry 3, crysis 3 ( wiem, że crysis jest wymagająca ale przynajmniej na niskich detalach ).

Aktualnie posiadam :

Pentium dual core E5800 3,20 Ghz (2 Cpus) 3,2 Ghz

Ram - 6gb

ATI Radeon HD 5450 1GB ( totalna porażka pod gry większość nawet starszych przy niskich detalach to około 20fps.. )

Windows 7 home premium 64 bit

Zasilacz Logic 400ATX - 450W

Chciałem wymienić karte graficzną na radeona 4850 ( podobno niebo a ziemia z hd 5450 ) I tu pojawia się pytanie czy bd wszystko śmigać, czy sie nie spali z tym zasilaczem, czy bd pasowało itp. Możecie tez podać karty graficzne które mogłby być lepsze od radka 4850 w cenie do 200 zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to zasilacz do dupy. Mozesz go wymienic na jakis tani, np. Corsair 450w?

Karta moze byc

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ten co mam teraz nie da rady ogarnąć radka 4850 ? Przyznam, że nie miałem problemów z tym zasilaczem być może, że jest słaby ale daje rade przynajmniej teraz na radku 5450 mimo iż komputer działa dosyć długo.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Radek 5450 to dobra karta graficzna, ale w swoim przedziale cenowym :p

Co do niebo a ziemia to na pewno z prądem - 4850 to prądożerca ogromny. Koniecznie wymieniaj zasilacz na Corsair 450W.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Dobra karta chyba nie do gier na tym co najwyżej można grac w gry z 2005 i to na średnich detalach.

EDIT:

Jakby ktoś mogł podać jakąś inna karte do 200zł bez wymiany zasilacza ;d

24dnacg.png

Opublikowano

Mam jeszcze kilka pytań dotycząych mojego problemu a konkretnie karty graficznej. Chce sie upewnić przed zakupem.

1. Czy do 250zł Radeon 4850 pod gry to najlepszy wybór ?

2. Czy potrzebny koniecznie nowy zasilacz, jeżeli tak to czy corsair 450w będzie najlepszym wyborem ( chodzi o niską cene )

3. Używana czy nowa ? Co radzicie kupić by nie było problemów.

4. Czy najlepszym wyborem za 260zł będzie Vertex3d Radeon HD 4850 1GB DDR5 PX 256 bit DVI / HDMI / DS BOX ? Czy może jakieś inne modele będą wydajniejsze pod gry ( za bardzo sie nie znam ;/ )

5. Czy odpale na moim sprzęcie ( podany w 1 poscie ) z radkiem 4850 i zasilaczem corsair 450w gry takie jak ( podajcie mniej więcej na jakich detalach by chodziło, mam na myśli te 30fps przynajmniej ) : Far cry 3, Crysis 3, GTA 4, Skyrim, Gothic 4 itp ?

6. Czy karta i zasilacz bd normalnie pasować do mojego komputera ( nie chce zamówic a potem mieć problem, że nie wejdzie lub coś takiego ) ?

24dnacg.png

Opublikowano

1.Tak.

2.Tak, corsair 450w będzie najlepszy jeżeli chodzi o cenę.

3.Zawsze lepiej kupić nową kartę, aczkolwiek nie dostaniesz już nowej 4850(oprócz chyba vertexów a one są do dupy)

4.Vertexy raz, że są głośne a dwa, że są bardzo awaryjne i są problemy z gwarancją.

5.Tutaj niech się ktoś inny wypowie.

6.Tak, bez problemu

Opublikowano

Dzięki za pomoc, like.

Tylko dalej nie wiem czy kupic używana lepszy model czy nowa ten vertex... kompletnie na tym sie nie znam ;/

24dnacg.png

Opublikowano

No wiesz to twój wybór, na nowym masz gwarancję chociaż rzeczywiście na Vertexach ta gwarancja tylko jest i nic więcej.

Opublikowano

Ja mam AMD Radeon HD 4670 i FarCry 3, i BF3 chodzi na średnich/low. Tak jak mówią. Musisz wymienić zasilacz na Corsair 450W.

2rzw9iv.png

" Waiting for summer "

Opublikowano

Ja mam AMD Radeon HD 4670 i FarCry 3, i BF3 chodzi na średnich/low. Tak jak mówią. Musisz wymienić zasilacz na Corsair 450W.

No to nie wiem, co to jest za gra, bo u mnie płynnie na GTS 450 jest dopiero na LOW.

25FPS nie nazywa się grą tylko męczarnią.

Opublikowano

No to jeszcze dwa pytania :

1. Jeżeli nie vertex to jaki wybrać z używek ?

2. Jaka różnica jest międzi ddr3 a ddr5, które lepsze ?

24dnacg.png

Opublikowano

A nie lepsze będzie 1gb ? Jakby ktoś mógł podać jeszcze pare aukcji z tymi kartami.

24dnacg.png

Opublikowano

Na tym sprzęcie to o full hd raczej moge zapomnieć czyli 512mb wystraczająco ?

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...