Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]ImageSearch.au3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój OS Windows 7 x64, aby ImageSearch działało jak należy trzeba mieć odpowiedni dll i skopiować go do C:\Windows o ile dobrze pamiętam.

Skopiowałem więc od razu dll dla 64-bit, ale w konsoli nadal mam ten błąd:

C:\Program Files (x86)\AutoIt 3\Include\ImageSearch.au3 (44) : ==> Subscript used with non-Array variable.:
if $result[0]="0" then return 0
if $result^ ERROR

Spróbowałem więc dll dla 32-bit i jakimś cudem działa... Problem w tym, że znajduje obrazek kilka razy, a potem już wcale i pożera 50% CPU.

@Edit Przy okazji, jeżeli nikt nie wie jak to naprawić to pomoże mi możliwość zrobienia screena wybranego okna.

obraz24.png

Opublikowano

nie tworzy tablicy, czyli nie znajduje obrazka, spróbuj wrzucić w pętle i ten zapytanie zrób tak

if isarray($result) then

$result = 0 ; <- kasowanie tablicy, aby mozna bylo pozniej znowu uzyc isarray

http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_ScreenCapture_Capture.htm + któraś funkcja z seri win do pobrania kordów okna

co do dzialania w tle to niemam pojecia, lecz aggr wrzucał gdzieś kod z pobieraniem pixelów w tle

Opublikowano

Ok, już wszystko działa na tej DLL dla 32-bit, a zawieszało się po jakimś czasie chyba przez to, że dałem obrazki przez FileInstall, teraz podałem normalnie ścieżkę i już cały czas chodzi.

Tylko i tak jest problem, pamiętam to od dawna, skrypt z ImageSearch tak jakby "pauzuje" się, dopiero po poruszeniu myszką działa dalej, nie wiem czemu tak się dzieje.

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...