Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Referrals.Legalne czy nie ?

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy robienie samemu sobie 10 lvl jako referrals i zgarnianie nagrod glownym kontem jest legalne czy nie ? Bez zadnych wspomagaczy typu bot.Po prostu robie sobie sam samemu 10 lvl i jade a glownym kontem dostaje nagrody.Czy to jest karalne?

Opublikowano

a jakbym robił to z głową ? tzn z 1 konto na 1 tydzień ? da się to jakoś wykiwac ? czy nawet jak teraz zrobie 1 konto na 10 lvl to odrazu poleci ban ? jak z czestotliwoscia dostawania tych banów ?

Opublikowano

Były pogłoski tutaj na forum, że ponoć niektórzy od 20-50 kont robili bez dostania bana.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Nie ma żadnych za to banów, na allegro są nawet do kupienia refy z ok. 5zł.

KIEDYŚ były

odgoblinamordu.png

Pomogłem daj "Like"

Opublikowano

pogłoski pogłoskami mi zależy na faktach bo bym sobie porobił z 5-10 kont do 10 lvl w wolnym czasie zawsze coś tam by wpadło a to się bardziej opłaca chyba niż granie normalnie na głownym koncie ? btw opłaca się waszym zdaniem ?

@up a dlaczego już tych banów nie ma w takim razie?

Opublikowano

Legalne? Jasne że tak :D

Jedynie niezgodne z regulaminem gry. Ale i tak chyba niema osoby, która dostałaby bana za robienie sobie refów.

Te 10 możesz sobie spokojnie wbić. W najgorszym wypadku możesz dostać bana na refy (zabiorą nagrody, już nigdy nie będziesz mógł robić refów)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Tak, mozesz dostac bana za to ze sam robisz.

Podaj mi chociaż jeden przykład kiedy konto zostało zbanowane za autorefy....

Refferale robi każdy sobie samemu, a jedyną karę jaką możesz uzyskać to usunięcie usług za kupione RP z refów + czasowy blok na robienie refów (ta kara obowiązuje tylko gdy ktoś np. zrobi 700 refów. Przy 10 do 100 nie będzie żadnej kary).

Opublikowano

W sumie to nie wiem dlaczego, może dlatego że na tym oni też coś zarabiają ,coraz więcej nowych kont etc.

odgoblinamordu.png

Pomogłem daj "Like"

Opublikowano

Wiem że kumpel rok temu dostał wiadomość od Riotu że sam sobie robi reffy, i nie dostał nagrody którą miał dostać czyli strona na runy

odgoblinamordu.png

Pomogłem daj "Like"

Opublikowano

btw robienie refów tzn kont do 10 lvl jest duzo bardziej oplacalne niz granie przez ten czas na swoim glownym i normalne zarabianie ? jak wychodzą porównania w zarobkach ?

Opublikowano

Na początku bardziej jest opłacalne granie na mainie, lecz potem RP+Strona na runy+skiny itp.

odgoblinamordu.png

Pomogłem daj "Like"

Opublikowano

Jest legalne, ale karalne ^^ Można porobić sobie z 10 i nie dostać bana chyba dopiero od 20-25 sprawdzająca czy jakoś tak. Nie próbowałem, ale mój kumpel robił.

Opublikowano

czyli jednak jest karalne..

Stworzyłem kiedyś temat na tym forum właśnie o referallach.

Tak, refy są karalne, system monitorowania oszustów cały czas działa i obserwuje (tak pisze sam riot), co nie znaczy, że dostaniesz za to od razu bana !

Jest na tym forum choć jedna osoba, która dostała bana za zrobienie swoich pierwszych 10 refów ? Chyba nie.

Bana możemy dostać za 2 refy albo za 200, nie ma różnicy, dlaczego ? Tak jak napisałem, system monitorowania cały czas działa, robienie refów przez siebie na własną korzyść jest karalne, ale to nie znaczy, że tego bana dostaniecie.

Nie znam nikogo, kto dostał bana za refy, tak samo z waszym "od 50 sprawdzają" (czy od ilu tam sobie wymyślicie) - gówno prawda, sprawdzają już od pierwszego refa, to zależy od innych czynników czy dostaniecie tego bana.

Opublikowano

Jak masz zmienne ip (neonstrada itp) to masz Luzik. Zmienisz ip i szansa na bana jest równa zero:)

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

jak się riot kapnie ,że robisz je sam to usuną ci tylko możliwość robienia referrali bana nie ma -.-

SnVyYVBMX19fZXVuZV9fXzE1OF9fX05VTExfX184X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX18xMF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Bana raczej nie dostaniesz jedynie jak cię wykryją to mogą ci zablokować robienie refów i usunąć wszystkie rzeczy które kupiłeś za zrobione Rp.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...