Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kite

WTFSzymon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kitować ,to znaczy oszukać/zmyślać. Jeśli chodzi właśnie o LoL-a to 3manie kogoś z daleka od Sb. Np pod wieża, czekając na gank. To wszystko wziełem z głównego forum LoLa wiec nie gadajcie , że jest źle ^^ ;P

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

^?

Kite'owanie, jest to trzymanie przeciwnika na dystans, podczas zadawania mu ciągłych obrażeń. Jest to często używana taktyka w walce ap/ad carry przeciwko bruiserowi/tankowi bez gap closera. Squishy champion używając jakiegoś cc lub większego movement speeda jest w stanie zachowywać bezpieczną odległość od przeciwnika, i w ten sposób pokonać go w walce jeden na jeden. Podręcznikowy przykład to Ashe vs Udyr. Udyr nie posiada żadnego gap closera, a wszystkiego jego umiejętności mają melee zasięg. Jest on więc bardzo łatwy do zabicia przez Ashe, która może go spowalniać za pomocą q tak długo, jak tylko chce, a przez to unikać jego ataków, trzymając cały czas odpowiedni dystans.

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Kitować , jeśli chodzi o słownik LoLa to znaczy oszukać/zmyślać.

Padłem :)

Opublikowano

^?

Kite'owanie, jest to trzymanie przeciwnika na dystans, podczas zadawania mu ciągłych obrażeń. Jest to często używana taktyka w walce ap/ad carry przeciwko bruiserowi/tankowi bez gap closera. Squishy champion używając jakiegoś cc lub większego movement speeda jest w stanie zachowywać bezpieczną odległość od przeciwnika, i w ten sposób pokonać go w walce jeden na jeden. Podręcznikowy przykład to Ashe vs Udyr. Udyr nie posiada żadnego gap closera, a wszystkiego jego umiejętności mają melee zasięg. Jest on więc bardzo łatwy do zabicia przez Ashe, która może go spowalniać za pomocą q tak długo, jak tylko chce, a przez to unikać jego ataków, trzymając cały czas odpowiedni dystans.

Mam nadzieję że pomogłem.

Dokładnie takiej odpowiedzi otrzymałem. Temat do zamknięcia. Plusik leci :3

lolzed.jpg

Opublikowano

well, po czesci to jest to, ale dokladniej chodzi o uciekanie przy dodatkowym zadaniu dmg i nei jest to tak latwe jak mogloby sie wydawac, chwile trzeba sie tego uczyc, a najlepiej uzywac a + lpm, zeby podczas proby kitowania po prostu nie wejsc przeciwnikowi w twarz...

Opublikowano

kite to jest to co opisane wyzej, a harras to tak jakby "skubanie" przeciwnika, czyli np walniecie mu autoattacku co jakis czas na linii, czy walniecie jakiegos spella zeby zabrac mu hp, niewiele ale jednak. harras harras az w koncu przeciwnik bedzie sie musial cofnac do bazy/uzyc potiona

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...