Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- Jak zwiększyć FPS?

Jest to pytanie które za pewne większość z was grających na serwerach Deathrun zobaczyła na say'u/usłyszała przez mikro lub kiedyś sami się pytaliście.

Jest to w miarę łatwe.

W grze wciskasz tyldę (Przycisk nad TAB, po lewej stronie klawiszu "1",pod ESC)

i wpisujesz tam:

hud_draw 0 (polecam tylko na dr)
net_graph 3 albo cl_showfps 1 (polecam showfps ponieważ net_graph 3 działa jak wallhack. Jak gracz się zbliża to zwiększa się wytyczna ,,in")
fps_max 999
fps_modem 999
m_filter 1
developer 1
voice_enable 0 (Mutuje graczy (nie słychać jak rozmawiają i nie wyświetla się ten napis *Głośnik* Nick gracza))

Następnie wyłączasz KONSOLE i przechodzisz w zakładkę Options>>>Video>>>Szukasz "Display Mode" i zmieniasz na Widescreen.

(Zmienia ci FullScreen na okienko (zwiększa ono o ok. 10 fps))

Jak masz kartę nVidia GeForce to klikasz na pulpit PPM (Prawy Przycisk Myszy)>>>Szukasz panel sterowania nVidia i klikasz w to>>>Otwiera ci się okienko i szukasz w nim "Zarządzanie ustawieniami 3D". Klikasz w to>>> Wyskakuje ci okienko "Używane będą następujące ustawienia 3D:">>> Pod tym napisem masz "Ustawienia globalne" i "Ustawienia programu".>>> Klikasz w "Ustawienia globalne" i szukasz wniej "Synchronizacja pionowa">>> Klikasz w to i obok masz napisane "*Logo nVidii* Użyj ustawienia aplikacji">>> Klikasz w to i znajdujesz i klikasz w "Wymuś wyłączenie">>> Następnie w prawym dolnym rogu klikasz w "Zastosuj"

Potem znów włączasz grę i klikasz:

Ctrl + Alt + Delete

albo

Ctrl + Shift + ESC

Wyskoczy ci "Menedżer zadań Windows"

Szukasz "Counter-Strike">>> Klikasz w nie PPM>>>Szukasz i klikasz w "Przejdź do procesu">>>Na proces hl.exe klikasz PPM>>> Szukasz "Ustaw priorytet" i klikasz w nie>>>z "Normalny" zmieniasz na "Niski".

Ten sposób zwiększa FPS o jakieś 100-200.

Polecam także pobranie:

Poradnik w całości wykonany przeze mnie z innego forum.
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no fpsy się zwiększą ale komp moze być na wyczerpaniu ;d

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

Poradnik b, dobry tyle że nie mogłem znaleźć tych komend, a resztę to wiedziałem, dzięki pomogłeś :)

edit: trolololo nie moim zlomie z 60 fps ze wszystkim mam 140-160 fps ;ooo i bez popsucia grafiki tylko 4 komendy sych off i priorytet ;o, lajk leci...

Opublikowano

@Topic.

Dodaj edita, o wyłączeniu synchronizacji pionowej. Niektórym się przyda może ;d

Przecież jest tam napisane o synchronizacji:

Jak masz kartę nVidia GeForce to klikasz na pulpit PPM (Prawy Przycisk Myszy)>>>Szukasz panel sterowania nVidia i klikasz w to>>>Otwiera ci się okienko i szukasz w nim "Zarządzanie ustawieniami 3D". Klikasz w to>>> Wyskakuje ci okienko "Używane będą następujące ustawienia 3D:">>> Pod tym napisem masz "Ustawienia globalne" i "Ustawienia programu".>>> Klikasz w "Ustawienia globalne" i szukasz wniej "Synchronizacja pionowa">>> Klikasz w to i obok masz napisane "*Logo nVidii* Użyj ustawienia aplikacji">>> Klikasz w to i znajdujesz i klikasz w "Wymuś wyłączenie">>> Następnie w prawym dolnym rogu klikasz w "Zastosuj"
Opublikowano

@jWojcik637 spróbuj cl_crosshair 1 (działa na tą kropkę w snajpach nie wiem jak w innych broniach)

jak nie to reinstall cs'a

jak nie to pobierz od nowa ale innego :)

Opublikowano

Nie opłaca sie na serverach typu KZ bo tam server ma ustawione fps_max 100 i inne i te komendy nie działają wtedy trzeba w panelu NVIDIi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie niski priorytet powoduje spadki fps momentami ze 150 do 0

Ale cala reszta jest dobra ;>

Łapaj + ;3

Opublikowano

Pomocny ten poradnik, jednak mi w cs wystarcza 100 fps, powyżej 99 fps (albo 100) zaczynają się błędy w animowaniu modelii, ponieważ są one napisane na 30 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...