Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Twisted Fate

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, kupiłem se TF'a i postać mi się spodobała, nie jestem zbyt dobrym graczem. Moja pierwsza gra nim to 6/5 (i to przy teamie 1/11, 1/6 itp. tylko cassiopeia ogarniała i miała 20/11). Tylko cholera, nie bardzo wiem jak używać skillu W i woqóle. Mój pojedyneek wygląda tak, ze klikam wszystkie skille naraz, nawet nie patrze jaka karte wybieram na W. -.- Możecie podać mi jakiś poradnik i build przy okazji..?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

karty losują się w ustalonej kolejności

wybieraj karty na spokojnie (nawet możesz użyc ulti w tym czasie) w zależności jakiej potrzebujesz

niebieska karta przywraca mane więc dłużej utrzymasz się na lini

itemy proponowane nie są złe ;)

Hejo

Opublikowano

Bulid trochę nie pewny najlepiej grać tf pasywnie i cały czas Q + Nieb na W potem. Akcja ze stunem i masz killa. Podstawą w Tf jest gankowanie innych lainów bez tego nie ujedziesz .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Od około miesiąca/dwóch, Twisted Fate stał się jednym z moich top3 mainów. Na razie 0 ranków nim przegranych, nie mówię o moim koncie, bo nawet nie miałem okazji tam grać (perm ban).

Najlepiej iść w lich bane, najlepsze kombo = gold card, pasyw z e, lichbane i q na koniec. W late, tf właśnie tak zabija np. veigara, czy też innego middera.

Jeden z lepszych midderów. Zapamiętam sobie zawsze karty = red, gold blue, red, gold, blue itd..

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak naprawdę nie ogarniasz to możesz ogarnąć sobie skrypt do bola. Sam ci będzie wybierał kartę

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Tutorial, który podałeś nie jest zły. Aczkolwiek, najpierw najlepiej kupić Lich Bane, a później Rabadona.

@Vanosh

Red, Gold, Blue, tak napisałeś. A to nie jest przypadkiem tak, że jak wybierzesz Gold, to później zaczynasz od Blue?

279981407253602336505.png
Opublikowano

Powiem ci tyle, że moim zdaniem podstawowym itemem na TF'a jest lich bane, ponieważ nie posiada on tzw. bursta.

A co do wybierania kart? Wystarczy pograc nim chwile, po jakims czasie sie przyzwyczaisz, ja tez na poczatku ogarnac nie moglem.

Opublikowano

Red card w tfach, no chyba nie. Spam yelow +q.

Tf ogólnie tier 1 mid atm, podstawą są ganki z ulta po 6, bo on nie jest najmocniejszy na linii, ale nadrabia ultem. Co do buildu to różny, można kupić kage lucky picka>sheen>twin shadows>rabadon>lich bane przykladowo, vs heavy ad team mozna kupic ten itemek do zhonyi na poczatku, mozna rushowac twin shadows, mozna rushowac rabadona. LB niby core, ale nie polecam jednak rushowac jako 1 item, jesli zlapiesz kilka killi to poleci do rabadona szybko. Co do gry nim, czerwona kartka w srodkowego melee miniona podczas gdy ida w rzedzie i q, cala fala twoja przy jakiestam liczbie tych ap. Z poczatku trudny do gry, ale po ogarnieciu duzo frajdy.

Opublikowano

W teamfightach zależnie od przeciwników - stun, gdy przeciwnicy mają mocnego carry, slow gdy chcesz wbić aoe dmg. Granie tfem to nie jest jakaś filozofia. Na początku gankujesz inne linie. Potem obijasz przeciwników przed teamfightami. Budowanie lichbane'a jako pierwszy jest średnio opłacalne. Core to rabadon i lichbane. Zawsze warto zbudować zhonye.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...