Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fiora vs Yorick

sk8boy00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi mi o grę na solo-topie. Ciężko mi się właśnie zdecydować. Zależy mi na wypisaniu plusów i minusów. Z góry dzięki !!!

Opublikowano

Zdecydowanie Yorick

Heal

Slow

Mocny harras

Ulti klonujące sojusznika bądź siebie

Wytrzymały

Dobre dmg

Opublikowano

Yoricka łatwiej ogarnąć, lepszy harass, bardziej tanky, lepsze ulti (fiora nie wybiera celu) no i slow ;) + to co wyżej ;D

- szybciej się nudzi i monotonna linia ;d

Hejo

Opublikowano

Tutaj są dwie postacie które zadają duży damage , jednak polecam ci yoricka :

Plusy:
- dosyć wytrzymały
- ciekawa mechanika pozwalająca na przywoływanie ghuli wywołujących różne efekty i zadających obrażenia
- potrafi wysysać życie co zapewnia mu możliwość długiego trwania na linii bez powrotów do bazy
- posiada obszarowe spowolnienie
- potrafi stworzyć kopię siebie lub każdego innego sojusznika. Jeśli Yorick lub jego sojusznik zginie, gdy upiór żyje, poczwara poświęca się, aby przywrócić swojemu sprzymierzeńcowi życie
Minusy:
- efektywna gra wymaga sporych zasobów many i/lub dużej regeneracji many
- specyficzny styl gry (przywoływanie ghuli) wymaga pewnej dozy treningu w celu opanowania mechaniki działania
- słabe CC (krótki 1,5 sekundowy slow)
Opublikowano

Fiora jest dosyc dobra na linie ale w late miazdzy,za to yorick jest zajebisty na lini ale w late slabnie.Ogolem polecam fiora na dzisiejsza mete:

+2doskoki z q

+Zwiekszenie ataku na stale z w

+Odbicie ataku z w

+Zwiekszenie predkosci ataku z e(redukcja przy killach,nie wiem czy przy asystach)

+Ulti aoe

+Pasywka umozliwiajaca wytrzymanie nam na lini bez uzywania potek

-Latwo ja sfocusowac(brak dobrego systemu escape)

sstwc.jpg

Opublikowano

Lepiej bierz Yoricka. Fiore się rzadko widuje w s3 (w drugim sezonie zresztą też).

Yorick potrafi ładnie odciąć przeciwnika od farmy. Praktycznie najmocniejszy pick na solo topa. Przez całą grę radzi sobie dobrze.

Rolą solo topa w 3 sezonie jest kupienie hp i stanie w środku walki. A do tego Fiora się kompletnie nie nadaje. A Yorick w tej roli sprawdza się świetnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Według mnie Fiora jest bardziej moblina na solotopie :> Chociaż Yorick ma naprawde dobrego bursta i jest strasznie wkurwiającą postacią :>

Yorick

-Dobry ulty

-Slow

-Heal na lini

-Dobra postac w farmie

Fiora:

-Wyjebane ulty działające na kilka postaci w tf

-Dobra w farmie

-cc nie ma zadużo , chyba nawet żadnego ale i tak ma ostre pieprzniecie na linii ;>

Opublikowano

Moim zdaniem Yorick

-Dobre ulti

-Slow

-Heal

-Dobrze farmi

-Wytrzymały

-Duży dmg

6JuGEp.png

Posty: 50+,100+,150+,200+,250+,500-,1000-,....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...