Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się włączyć cienie na windows Vista lub XP?

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Obecnie mam Windows Vista 64 bity, da się włączyć cienie i trawę? Ja mam w ustawieniach tylko opcję "Wył.", ale może da się coś zrobić żeby włączyć te cienie?

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Ale problem tkwi w tym, że ja w opcjach cieni MOGĘ TYLKO WYBRAĆ OPCJĘ "WYŁĄCZONY" !! Chcę się dowiedzieć co zrobić żeby je włączyć, czyli innymi słowy że pojawiła mi się opcja do wyboru '"włączone". To samo dotyczy trawy. Na XP wszystko mogłem włączyć poza cieniami i trawą, zainstalowałem celowo Vista 64 bity z myślą że włączę cienie, a tu lipa.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

A próbowałeś na innych detalach lub rozdzielczości włączyć?

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

nie ruszałem rozdzielczości ;) Gram na 1024/768, ale spróbuję zmienić i dam znać jaki efekt.
@edit: dałem najwyższą jaką mogłem dać, i dalej to samo:
cieniej.jpg

Cały czas mi chodzi o to żeby zamiast tego "Wył" można było kliknąć "Wł" ;)

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

@UP: jak dam na maxa wszystko to wszystko jest max poza cieniami i trawą które są wyłączone.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Zrobiłem wszystko tak ja tam jest napisane i dalej niema cieni ;(
Zmieniłem linijke SHADOW QUALITY wpisując numer 3 (niskie) zamiast 4 i zapisało się, Ale po włączeniu wota plik tak jakby się resetuje i dalej jest 4 (czyli wył).

@edit:

Mam kartę graficzną nVidia GeForce 8600 GT 256 MB, czy przez to nie mogę włączyć cieni?

@EDIT: TEMAT CLOSE, MAM ZA MAŁO PAMIECI W KARCIE.;(

9e5d547b6355b67b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...