Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Pierwszy płatny hosting WWW - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :) Chciałbym założyć własną stronę, która ma na celu promować 11 letnią grę ;) Gram w tą grę jak coś 8 lat i powiem szczerze; Jest to najlepsza gra ze wszystkich ! Nie przekonują mnie te najnowsze gry, konsole jakieś, tablety itd. Tak więc chcę założyć stronę WWW, która będzie dla mnie najtańsza i najlepsza. Cba.pl jest za wolny, ale darmowy, ale chcę pierwszy raz założyć WWW płatne. Na razie najlepszym wydaje mi się ProSerwer.pl A najlepsza oferta dla mnie według mnie to ta za 9 zł. Ale pierwszy raz zakładam taką stronę i nie wiem tej rzeczy: Transfer roczny - Co to jest bo za bardzo nie ogarniam i ile standardowo wystarcza? Może polecicie mi jakiś inny hosting, który ma lepsze parametry, ale jest równie tani? Nie chce wydawać dużo kasy, ja nie zarabiam. Co moglibyście mi polecić? Inną ofertę lubzupełnie inny hosting? Jak inny to jaka oferta ;)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Hekko.pl

z tańszych hostingów najlepszy

tylko 7 zł a oferują doskonały serwer dużą pojemność i transfer + domena pl

1330007971-U359964.png

Opublikowano

[...] Maksymalne zużycie czasu procesora w ciągu miesiąca [...]

Już widzę tych wyzyskiwaczy.

Domeny oczywiście również dostaję się na rok tak więc zaplanuj sobie w budżecie przedłużanie coroczne. Pojemnością ani transferem nie wychodzą ponad konkurencję. Większość wychwalanych przez nich statystyk jest na innych hostingach standardowa... (niezbyt dobrze to o nich świadczy)

Plusem jest lokalizacja w Gdańsku (mam nadzieję, że serwerów ;) ). W sumie to kolejna masówka więc na kontakt i indywidualne podejście nie licz.

Opublikowano

Dodam, że płatność najlepiej przez SMS-a

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Na pierwszy raz wystarczy mi. Jeszcze chciałbym się dowiedzieć o tym transferze rocznym. Ile go jest potrzebne standardowo (stronę dopiero zacznę tworzyć). Na początek nie oczekuję dużo osób, ale później na pewno będzie wchodzić na WWW dużo osób, bo to pewnie będzie jedyna aktywna strona www o tej grze w polsce xD

48061.gif

Opublikowano

@UP 20GB o.O to chyba nigdy strony nie miałeś 20GB to jak będzie miał 20tyś wejść miesięcznie to może tyle mu zejdzie no i zależy odczywiście od ilości grafiki.

http://Hekko.pl

Można zapłacić przez Sms'a... Mam tam swoją stronę http://wrzucajtu.pl ponad rok i jest super. Nie ma problemów z serwerem i stabilnością storny. Ceny są naprawdę dobre.

Możesz zakupic najpierw najtańszy hosting jeśli zobaczysz, że ci nie starcza zawsze możesz w Panelu klienta przejść na wyższy plan lub dokupić transfer lub czas procesora i tak dalej.

A i jeszcze co do kontaktu przez email jest tak szybko jak przez GG piszesz i odpowiedź masz max po 10min dosłownie. Oczywście w trkacie godzin pracy biura. Serwerowania to NepHax która fizycznie mieści się w Gdańsku. Nawet przy najniższym planie taryfowym masz nielimitowany wszystko czyli bazy MySql, konta email, domeny, subdomeny, konta FTP. Jak za taką cenę i stabilność hostingu to najelpszy hosting jaki miałem a już na paru urzędowałem :Dhttp://hekko.pl

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP 20GB to chyba nigdy strony nie miałeś 20GB to jak będzie miał 20tyś wejść miesięcznie to może tyle mu zejdzie no i zależy odczywiście od ilości grafiki.

No właśnie mam kilkanaście stron. Np. http://danarroth.com na której nic nie ma (tylko strona główna) już wygenerowała mi (11dni) 3GB, tak samo portfolio (które jest bezwartościowe) generuje po 10GB miesięcznie...

Jeśli pisze, że darmowy (cba.pl) mu nie starcza to musi generować większy ruch od mojego portfolio (które btw. również na cba stoi) czyli 10GB+

//No dobra chyba, że ma niezoptymalizowany skrypt który darmowe hostingi mu zapycha...

Opublikowano

No to tak 11dni 3GB 11+11+11 = 33dni daj my na to że to miesiąc więc ike ci pójdzie 9GB a nie 20GB jak napisałeś...

Potem znowu miesiąc 10GB a nie 20GB tak jak napisałeś więc tutaj się zgodzę te 9 czy 10 spokojnie ale nie drugie tyle jak napisałeś 20GB !!

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Proserwer jest to jedyny na rynku hosting i domena dostępna za płatnością sms z tego co wiem, ale to jest jedno wielkie dziadostwo. Połowa rzeczy tam nie działa. Nie polecam.

Fajne oferty mają na az.pl. A z takich już profesjonalnych webd.pl/domena.pl/nazwa.pl/1&1.pl

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

webio.pl - tani hosting na windowsie. Oferują bazy MSSQL 2k12 oraz .NET Frameworka 4.5, więc będziesz mógł wykonać stronę opartą właśnie na tej zajebistej technologii.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...