Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Klatkowanie na multiplayer.

falaszef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam oto taki problem:
Kupiłem oryginał Call of Duty 4: Modern Warefare
Na Singleplayer wszystko chodzi ładnie i szybko, jak tylko wchodze na multi to mam kilku sekundowe opóźnienie( nawet myszka laguje w menu, ale dopiero jak wejde na serwer). Czyściłem kompa, defragmentowałem, ccleaner i te sprawy. To nie wina sprzętu bo inne wymagające gry chodzą bez problemu np farcry 3, skyrim.
Mój sprzęt:
Intel core i3
16GB RAM
Nvidia gt630m 2 GB( Tak, laptop)
Win 7

Opublikowano

CoD4/players/profiles/twoja nazwa/

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

%appdata%\Local\VirtualStore\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\players\profiles

Wpisz w pasku adresu folderu.

#EDIT: Nie ma? Ja bym sobie darował i przywrócił ustawienia domyślne w opcjach CoD4.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Spróbuj wpisać w konsoli (naciśnij ~, jeśli się nie pokaże, to zmień w opcjach gry MP)

/r_swapintervals "0" (lub 1)

/com_maxfps 125

#EDIT: Twoje objawy mówią mi o złym buforowaniu pakietów z CoD4. Przeciążają zbytnio procesor i stąd warpy. Może to być wina wersji - spróbuj zaktualizować o ile nie masz najnowszej.

Opublikowano

Mam najnowszą wersję coda( 1.7) zmieniłem fps na 125 miałem 80, oraz intervals 1 dałem. Nie widzę większej różnicy. Kurde chciało by się pograć ale nie idzie :(

Opublikowano

Zmień ustawienia.

Anti-allasing - wyłącz.

Dual Video Cards - włącz.

Reszta ustawień na OFF do Bullet Impacts (to możesz zostawić), 75 Hz. Zrób tak i napisz, czy coś się zmieniło ;).

Opublikowano

No wiem, że mało ale idzie grać już trochę. Jak patrzę w niebo albo ziemie to wtedy mam 125. A tak normalnie się wacha 40-60 fps.

Opublikowano

Ja mam laptopa , to musze mieć podłączonego i daje na high performance (mam apilkacje power4gear) i z 30-50 fps podskakuje do 125 stałych i 250 czasami ;)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Po przeczytaniu twojego posta uświadomiłem sobie, że też mam takie coś ( lenovo energy managment). Miałem tam ustawione na oszczędzanie energii, i to było jednym z głównych czynników, przestawiająć na high performance mam 125 fps cały czas. Nie przyszło mi to do głowy na poczatku. Jeszcze raz dzięki za pomoc! DO ZAMKNIĘCIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...