Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ustawienia Pamięci oraz blue screen

stasiu1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

jak w temacie mam problem z ustawieniem odpowiednio pamięci tak, aby blue screen przestał się pojawiać.

Moje ustawienia to 8-9-8-24 i taktowanie na 1600MHZ . Teraz problem w tym że chcę obniżyć je odrobinę,

ale nie bardzo wiem jak to zrobić, by komputer na pewno się uruchomił. Ten bluescreen napewno jest z tym

związany.

Pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze to i tak nie przyniesie ci praktycznie żadnego wzrostu wydajności (może o parę pkt w testach lepiej) więc lepiej tego nie rób, po drugie 8+9+8 = 25 więc ostatni timing ma być 25 a nie 24, poza tym możesz próbować lekko zwiększać napięcie, ale nie polecam się w to bawić bo jak już mówiłem i tak nie będziesz miał lepszej wydajności.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Po pierwsze to i tak nie przyniesie ci praktycznie żadnego wzrostu wydajności (może o parę pkt w testach lepiej) więc lepiej tego nie rób, po drugie 8+9+8 = 25 więc ostatni timing ma być 25 a nie 24, poza tym możesz próbować lekko zwiększać napięcie, ale nie polecam się w to bawić bo jak już mówiłem i tak nie będziesz miał lepszej wydajności.

Witaj,

Po pierwsze obniżyć w sensie, pod wyżyć(obniżyć ich prędkość). Po drugie 24 jest nawet na stronie producenta.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...