Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]~~FallenCraft~~ [Mody!][~10 pojazdów/zwierząt do jazdy][Własna muzyka][Nowe zbroje, autorski i zaawansowany system craftingu][Broń palna]

lancernik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fallencraft1.jpg

Witajcie! Jestem lancernik, w minecrafta gram od początku alphy (Coś koło 2/3 lat) . Troche serwerów widziałem,ale prawie żaden nie wykorzystał tych wszystkich świetnych plugin'ów/modów, a przecież jest ich tak wiele. Ostatnio postawnowiłem zrobić własny serwer ,a z powodu zamiłowania do apokalipsy jest to własnie serwer post apokaliptyczny.

Na serwerze znajdziecie:

-Fabułę! Za jej przechodzenie będą liczne nagrody!

-Nowe środki transportu! (Min. latające, choć to jeszcze nie jest pewne ponieważ może to zniszczyć rozgrywkę dlatego możecie głosować w ankiecie na ten temat. )

-Nowe zbroje oraz uzbrojenie! (Bedą one posiadały specjalny crafting polegający na składaniu ich z specjalnych itemów które bedziecie mogli zdobyć w wątku fabularnym, na eventach itd. Jest 5 nowych zbroi, z czego 1 lub 2 będą należeć do tych naprawdę żadkich.

-Bron palna! Znajdziecie u nas sporo rodzajów broni palnej z systemem kupna dostępu do używania nowych jej rodzajów. (Ten temat jest również do przedyskutowania)

-Bardziej sensowny system "raidów" frakcyjnych! Zostanie zablokowany ender chest, ponieważ niszczy on w dużym stopniu zabawę. (Zastanawiam się też na blokada potionów inst. dmg'a oraz poison'a.

-Nową muzykę oraz specjalne tektury które maja nadać klimatu post-apokalipsy.

Co prawdopodobnie zostanie dodane :

- nowe moby (Jest to jednak niepewne ,ponieważ serwer ma się opierać na PvP, jednak daje to możliwość boss'ów oraz sporego rozwinięcia systemu fabuły.

Aktualnie poszukujemy: (Podania piszcie pod tym tematem)

Budowniczych

Wzór podania:

Doświadczenie w mc:

Przykład twojej budowli:

Coś o sobie:

Beta-testerów

Doświadczenie w mc:

Czy posiadasz mikrofon:

Czy masz ts3/mumble:

Coś o sobie:

Chcecie coś jeszcze zobaczyć na serwerze?Swoje propozycje piszcie pod tematem. 99% modów z tej strony może zostać dodana na serwer:

http://mcportcentral.co.za/wiki/index.php?title=Ports_for_1.2.5

Temat będzie edytowany, ta wersja była pisana w pośpiechu ,ponieważ jest jeszcze wiele do zrobienia :>

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Opublikowano

Doświadczenie w mc:2lata

Przykład twojej budowli:duzo buduje ale nie dokumentuje tego

Coś o sobie:lubie minecrafta nie grifuje nie oszukuje duzo ludzi mnie zna nie raz bylem adminem / moderatorem ( nawet na serverze huska )

[/sPOLER]

Opublikowano

Beta-testerów

Doświadczenie w mc: 3 lata

Czy posiadasz mikrofon: TAK ale głos mam głupi

Czy masz ts3/mumble: mam

Coś o sobie: Jestem chłopakiem i bardzo lubie minecraft na modach

Opublikowano

Doświadczenie w mc:9/10

Przykład twojej budowli:wielkie CREEPER

Coś o sobie:nazywam sie Daniel mam 17 lat lubie grać w gry komputerowe i w piłke nożną jestem ogarnięty i pomocny

Znawca
Opublikowano

Dodajcie mody:

-Smart Moving

- Mo'Creatures

-Better Dungeons

A co do serwera to naprawde fajnie się zapowiada, macie już przewidziany termin startu?

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Terminu startu niema, bo jeszcze nic nie jest pewne co do tego co będzie. W każdym momęcie może zostać dodane pełno nowych modów/pluginów które będą chcieli gracze (Link z przeportowanymi modami jest w temacie).

Co do better dungeons mam wątpliwości bo ten mod jest troszkę "jednorazowy",a pozatym mapa będzie raczej generowana specjalnym generatorem, a niewiem jak zareaguje wtedy better dungeons. Zapewne główna mapa niebedzie mogła zawierać rud z modów , bo znów problem z reakcja moda na ten generator dlatego może powstanie mapa surowcowa na której może uda mi się wsadzić better dungeons.

Mo'creatures prawie napewno wsadzę, bo te wszystkie moby w połączeniu z heroes (Bez żadnych skili!) które może regulować ilość hp i dmg mobów pozwoli stworzyć zaawansowany system boss'ów. Z wykorzystanie epickich modeli z "DivineRPG" i ustawieniem obszaru gdzie spawnuje się dany boss oraz "cookie monster' który pozwoli dodać specjalny loot z boss'ów potrzebny do nowych zbroi może powstać ciekawy system oraz fajna fabuła.

Co do smartmoving też pewnie zostanie dodane. :>

Dzięki za wyrażenie opini. ^^

Opublikowano

Na tą chwile mam pliczki z pojazdami, nowymi armorami i ich specjalnym craftingiem oraz bronią palną . Może jeszcze dziś uda mi się dodać nowe moby ,pozmieniać im modele i zmienić hp . Pewnie w przeciągu 2 tygodni serwer zostanie odpalony . (Chyba ,że napotkam jakieś większe trudności.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...