Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] KamerMod

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Pierwsze co jest fajne to to, że można dalej oddalić kamerę, lecz mam pytanie takie czy można w takim razie zwiększyć jakoś pole widzenia? Chodzi o to, że mimo tego, iż można oddalić kamerę to widoczność potworów, metinów zostaje taka jaka była - można to zwiększyć?

2. Co zmienia fishbot w kamerze od zwykłego fishbota? Na zwykłym dostałem bana za logi z HS. Co zmienia kamer, że niby ludziom lepiej się boci i jest mniej banów? Od razu zapytam: w fishbocie są 2 opcje:

a) Reakcja

B) fishing delay

Co oznaczają te 2 opcje? Po mojemu to jest czas po jakim wyciągana jest ryba...z tym, że jak dla mnie te 2 opcje oznaczają to samo. Proszę o wytłumaczenie.

3. Czy można gdzieś zmienić pickit? Czyli to co ma zbierać, a co nie?

4. Czy można ustawić, żeby używał wiru miecza, gdy są np. przy nim 3-4 mobki?

5. Czy opcja "chodź i szukaj metinów" uwzględnia atak? Chodzi mi o to czy jeżeli znajdzie metina to będzie go automatycznie atakował?

To chyba tyle na ten moment.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

1. Nie można tego zwiększyć

2. Moim zdaniem różnica jest taka , że np. w kamer modzie możesz włączyć wykrywanie gm , i wtedy (w zależności co ustawisz) np. wychodzi z gry

a - czas , po jakim wyciąga wędkę (od zniknięcia chmurki)

b - opóźnienie

3. To jest pick up ;) w kamer modzie nie ma opcji wyboru (co ma podnosić a co nie)

4. Można , gdy wejdziesz do gry (na kamer modzie) wciskasz F5 i wyskakuje Ci taki pasek "HackBar" i tam klikasz chyba 3cia opcja od prawej "SkillBot" i ustawiasz jakich skili ma używać

5. Nie bije , tylko wyszukuje.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Dzięki Volume, jednak jeszcze pozwolę sobie na pytanie dodatkowe do 2 punktów:

2. Moim zdaniem różnica jest taka , że np. w kamer modzie możesz włączyć
wykrywanie gm , i wtedy (w zależności co ustawisz) np. wychodzi z gry
- ale ja dostałem na przykład bana za logi z HS'a, czyli pewnie mi sprawdzili, że wyciągałem ryby równo co 2.6sek czy coś podobnego, a GM sprawdzał mnie tylko jeden raz i odpisałem mu. Dlatego nie rozumiem w czym kamer może być lepszy.

4. Można , gdy wejdziesz do gry (na kamer modzie) wciskasz F5 i
wyskakuje Ci taki pasek "HackBar" i tam klikasz chyba 3cia opcja od
prawej "SkillBot" i ustawiasz jakich skili ma używać
- naciskając F5 nic mi nie wyskakuje. A zakładkę skillbot mam otwartą na dole ekranu i zaznaczając ją to np. wiru miecza używa nawet jak jest 1 potwór, a mi chodzi czy da się zrobić tak, aby używał, gdy są 3-4 potworki.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

2.za logi rzadko kiedy idzie ban ;) im nie chce się ich sprawdzać

gm'owi odpisałeś , ale może stałeś całą noc w jednym miejscu i to jak nie patrzyć jest podejrzane

gm mógł podejść w każdej chwili i sprawdzić Cię ponownie i od razu dać bana

a w kamer modzie od raz wyłączy Ci grę , gdy gm będzie niedaleko ;)

4.widocznie zostało to zmienione w ostatniej aktualizacji moda , teraz jest taki przycisk na dole po prawej i się rozwija HackBar

nie da się ustawić

co to za problem , jeśli da wir jak będzie 1 potwór?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Dzięki Volume, jednak jeszcze pozwolę sobie na pytanie dodatkowe do 2 punktów:

2. Moim zdaniem różnica jest taka , że np. w kamer modzie możesz włączyć

wykrywanie gm , i wtedy (w zależności co ustawisz) np. wychodzi z gry - ale ja dostałem na przykład bana za logi z HS'a, czyli pewnie mi sprawdzili, że wyciągałem ryby równo co 2.6sek czy coś podobnego, a GM sprawdzał mnie tylko jeden raz i odpisałem mu. Dlatego nie rozumiem w czym kamer może być lepszy.

4. Można , gdy wejdziesz do gry (na kamer modzie) wciskasz F5 i

wyskakuje Ci taki pasek "HackBar" i tam klikasz chyba 3cia opcja od

prawej "SkillBot" i ustawiasz jakich skili ma używać - naciskając F5 nic mi nie wyskakuje. A zakładkę skillbot mam otwartą na dole ekranu i zaznaczając ją to np. wiru miecza używa nawet jak jest 1 potwór, a mi chodzi czy da się zrobić tak, aby używał, gdy są 3-4 potworki.

Jeżeli GM Cię sprawdził i zauważył, że się nie ruszałeś, a Twoja postać łowiła cyklicznie to mogłeś dostać bana za nieaktualnego klienta gry (taki powód dają). Co do skillbota, to nie ma takiej opcji - uderzy, kiedy umiejętność się zrezgeneruje, gdy zaznaczy moba (nawet jak potworek będzie kilka metrów dalej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...