Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM]łatwego proadnika do robienia stron krok po kroku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie szukam poradnika jak zrobic niezłe strony [dla zielonych :P ]

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

@up thx

a od czego zacząc???

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Ja osobiście polecam pobrać firefoxa z dodatkiem Firebug i próbować edytować/usuwać/dodawać różne rzeczy w kodach źródłowych stron i obserwować co się dzieje xD wiem, że dosyć kontrowersyjna metoda nauki ale ja w ten sposób nauczyłem się css'a.

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

@AdriasOwns lub RainbowDash, jak wolisz:

FF również ma takie opcje bez potrzeby instalowania wtyczek (Konsola błędów, Styl elementu (z możliwością edycji i dodawania), kod strony (edycja)

Polecam się uczyć w kolejności: HTML, CSS, JS jak chcesz robić "Super strony"

Opublikowano

Ja osobiście polecam pobrać firefoxa z dodatkiem Firebug i próbować edytować/usuwać/dodawać różne rzeczy w kodach źródłowych stron i obserwować co się dzieje xD wiem, że dosyć kontrowersyjna metoda nauki ale ja w ten sposób nauczyłem się css'a.

Popieram ten sposób.

Ja tak się nauczyłem pisać kody html do profilów IP.B, właśnie edytując kody źródłowe tych profilów. Metoda przyjemna, nie wymagająca słuchania porad innych, więc jeśli jesteś samoukiem i łatwiej Ci przyswoić wiedzę samemu, to polecam sposób kolegi. ;-)

Opublikowano

Otóż aby nauczyć się tworzenia stron www nie należy wysilić tylko i wyłącznie mózgu do stworzenia skryptów na stronę, lecz ważną kwestią jest również na niej grafika.

Co do grafiki to polecam odwiedzić nasz dział na MPC Fanart: http://www.mpcforum.pl/forum/19-fanart/

Jeżeli chodzi o skrypty na początku uczysz się html (to jakaś godzinka) za pomocą video na youtube, bądź pisemnych poradników np na :

kurshtml.edu.pl

Następnie musisz wzbogacić wiedzę o tajniki CSS ( 3h) oraz Javascript (1,5h).

Potem wybierasz co chcesz PHP, bądź Python. To już są miesiące/lata nauki. Najlepszy poradnik do php jest niewątpliwie

php.net

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...