Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi w tym zadaniu?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Uczę sie teraz do fizyki, wziąłem sobie tablet do pokoju bo mam na niego ściągnięte cwiczenia na sprawdzian od nauczyciela które nam wysłał na maila i mam pytanie, bo nie ogarniam jednego zadania:

Określ kierunek i zwrot prędkości oraz kierunek i zwrot wektora siły działającej na ciało w jego ruchu jednostajnym po okręgu.

Mógłby mi ktoś wyjaśnić jakiego wektora i w ogóle jak to rozwiązać? Nie ma żadnych danych, tylko to co napisałem :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Wektor to kierunek sily .

Np

down kreska z strzalka to wektor w tym przypadku sily . Kierunek i zwrot predkosci to ci nie wytlumacze bo sam nie wiem . Ale kierunek i zwrot sily to masz ponizej.

CIALO ------>

up kreska droga

Tylko ze to ma byc na okregu . Kierunek sily okrezny no bo jaki inny xD kierunek sam sie domysl . Jakby byly liczby i przyspieszenia to bym dal rade to zrobic a tak to nie zabardzo .

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...