Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wy to bocicie?

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wy niektórzy gracze używacie tych fishbotów teraz bez kar? Mi wczoraj bana przywalili z logów z HS'a, a pilnowałem chara. Zmieniałem co jakiś czas miejsce łowienia, nie robiłem kilku rzeczy w 1 czasie. Da się w ogóle jakoś fishbocić teraz bez złch konsekwencji?

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

To zalezy od szczescia mozna bocic 1 dzien i Cie zlapia a innego po 3 miesiacach. Trza miec szczescie a skoro pilnujesz postaci to polecam lowic normalnie.

47670d197bdcd.jpg

Opublikowano

No tutaj jest problem, bo ja sobie łowiłem, a 2 postacią grałem :D. A tak tylko łowić to mi się nie chce. Już mi zostało polowanie na kd +4 :D.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

blokujesz h's,albo przez kamer moda wbijasz ?,bo ja jakos bocilem przez kmr moda i nadal nie mam bana tak jak ty dostales z logow z hs

Ker169.gif

Opublikowano

Ja tam ze strony kamera pobierałem jakiegoś fishbota....może on lewy jest. Kamermoda nie mam, bo nie mogę go wkleić do folderu z grą, ponieważ wyskakują mi błędy.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

KamerModa nie wklejasz tylko instalujesz bezposrednio do folderu z metinem, czyli po kolei :

1.sciagasz instalujesz Metina

2. potchujesz torrentujesz

3. wylaczasz wszytskie procesy zwiazane z metinem

4. jesli posiadasz antyvirusa wylasz go

5. sciagnij i zainstaluj moda w folderze ze wszesniej zainstalowanym i spaczowanym metinem

6. metina odpalasz przez Metin2m_pl

7. tam masz wbudowanego Fisha wszystko ladnie przejzyscie widac.

Jak ustawic Fishbota z moda ?? sa tam 2 okienka ( juz nie pamietam jak sie nazywaja ) w pierwszym z nich wpisujesz w zaleznosci od + wedki:

+1 2.85

+2 2.80

+3 2.75

Na wiekszy + ulepszac nie warto ;)

a w drugie okienko nie zaleznie od poziomu wedki 4.5

kupujesz robaki zakladasz wedke i lowi ;d

Jest tam jeszcze funkcja wylrywania gm'a zaznaczasz "quit: i jak tylko GM pojawi sie w miescie to wychodzi Ci z gry ;)

Mysle ze pomoglem Pozdrawiam Tape

Piona!

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

Bez kamer moda nie masz co expic bo sam fishbot nie blokuje hs'a

Ale Ja sam expię, bez bota.

Wgl za 1 razem wszystko było ok, a teraz:

53207248525660192154.png

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

newkamerfunc.mix usun tak jak masz tam napisane i powinno ci dzialac jak nie to robisz wszystkie czynnosci od nowa az do usranej smierci

Ker169.gif

Opublikowano

Zalezy na jakim FB łowisz. Ja Ci polecam FB od Kammera, ma funkcje wykrywania GM, oraz jest naprawdę skudeczniejszy. Musisz zmieniać także ch łowienia, nie tylko miejsce.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

UP no i co z tego ze ma funkcje wykrywania gm . GM zobaczy na logach ze masz nie legalne opgramowanie i to w 99% sie sprawdza . Podbija do cb a ty ustawiasz funkcje wykrywanie gm i postac loga . A gm cie banuje . Proste . Tak teraz jest . Albo masz exp bota postac ci boci widac z daleka gm podchodzi i nagle postac loga . To odrazu widac ze mod .

BUM

Opublikowano

@UP: Dlatego lepiej ustawić "wyłącz bota" wtedy GM może pomyśleć, że jesteś AFK. :)

A co do tematu, ja mam fajną miejscówke na skałach, FB łowi całymi dniami i nocami a bana jak dotąd nie dostałem. ;]

Opublikowano

Teraz team bardziej się przykłada do banowania tych fishbotów. Przedwczoraj stałem pod Rybakiem i było chyba z 20 kont 30 lvl (fishboty), poszedłem do miasta na kilka minut, wróciłem i nie stał już żaden, więc blokady są rozdawane nieźle. Ostatnio sam jedną zgarnąłem, bo niby KamerMod wysłał logi i dostałem bana za nieaktualnego klienta gry. Wszystko zależy od szczęścia, jednak to prawda - FB są teraz ryzykowne.

Opublikowano

Faktycznie, teraz lepiej przykładają się do tego :D

Nawet na Ravii zaostrzyli proces banowania :)

Ale co do tematu, to polecam właśnie Kamera. Przez samego FB nie unikniesz blokady, a ten fish od kamera ma chociaż funkcję, że gdy pojawi się GM to może automatycznie wylogować postać :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

UP no i co z tego ze ma funkcje wykrywania gm . GM zobaczy na logach ze masz nie legalne opgramowanie i to w 99% sie sprawdza . Podbija do cb a ty ustawiasz funkcje wykrywanie gm i postac loga . A gm cie banuje . Proste . Tak teraz jest . Albo masz exp bota postac ci boci widac z daleka gm podchodzi i nagle postac loga . To odrazu widac ze mod .

Nie działa to tak , jak Ty piszesz ;)

GM nic nie zobaczy na logach , bo nawet nie ma do nich dostępu

Administracja nie bawi się w sprawdzanie logów (robi to hs , który przesyła inf. na temat nieaktualnego clienta , dopiero wtedy dostajesz bana , a kamer mod pracuje z clientem PL doskonale)

A funkcja wykrywania gm działa na innej zasadzie , gm podchodzi (na niewidocznym , z daleka , jeszcze Cię nie widzi) a kr mod automatycznie wyłącza clienta (jak tak ustawisz w modzie ;p)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Ja wiem tyle:

Siedziałem przy kompie zawsze jak fishbociłem.

Sytuacja nr 1:

Napisał Gm, przestałem łowić, odpisałem, odpowiedziałem tam mu na pytanie, które zadał. Potem on się przy mnie pojawił (już po zadaniu pytania i całej rozmowie) i za chwilkę zniknął. Wszystko było ok potem.

Sytuacja nr 2:

Dostałem bana, odwołałem się i dostałem odpowiedź, że dostałem bana za logi z HS, dzięki czemu żadne odwołania nie są nawet rozważane, bo jest to system bezbłędny.

Wniosek: Fishbocenie dzisiaj to właściwie skazanie się na bana prędzej czy później (teraz to właściwie prędzej). Zastanawia mnie tylko ciągle to, jak ludzie potrafią tego unikać przez 2 tygodnie.

@TheVolume - a nie rozumiem o co chodzi Ci z tym nieaktualnym klientem. Ja łowiłem bez kamermoda na normalnym fishbocie na ciągle aktualnym cliencie, a ban z logów hs poszedł.

@TheVolume vol. 2 - a o co chodzi Ci, że kamermod pracuje z PL clientem doskonale? Chodzi Ci o to, że Hs tego nie wykrywa? Z tego co Ja rozumiem to póki nie odpalimy Metina przez Metin2.exe to się nie zaktualizuje. Na kamerze odpalam przez Metin2m.pl

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Nie blokuj szeptu !

Na GM detector nie zaznaczaj że jak znajdzie GM przy tobie to wywala cb z gry bo automat to ban !

Jak ustawiasz bota to bądź przy kompie i odpisuj tylko jak to jest na pw to przed napisaniem czegoś naciskaj spacje raz !

Ja boce tak cały czas na jednym serwerze gm był kilka razy przy mnie jak siedziałem na bocie i nic mi nie zrobił bo nie ma dowodów ! :)

NANANANANANANANANANA... :3

say_cheese_avatar_100x100_43825.jpg

Opublikowano

przewlo - ale z tego co Ja rozumiem po napisach w kamerze to bot się wylogowuje jak tylko Gm się zaloguje (nawet w mieście).

06378525511797333958.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...