Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Ludzi do machinimy

Rexu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam hostera, potrzebujemy tylko ludzi i pomysłu :D

Pm do mnie jeśli masz pomysł lub/i chcesz zagrać.

Czym jest machinima?

Machinima - to technika animacji polegająca na wykorzystaniu obrazu generowanego przez gry komputerowe. W najprostszej wersji machinima polega po prostu na wykorzystaniu animacji z gier (poprzez tzw. renderowanie i np. dodanie podkładu muzycznego), w nieco ambitniejszej - na sterowaniu postaciami w grze w taki sposób, żeby uzyskać pożądaną sekwencję. W wersji najtrudniejszej machinima polega na modyfikowaniu kodu gry.

W Polsce machinimy stają się również coraz popularniejsze. Najwięcej filmów jest zrobionych za pomocą gier z serii Gothic, Metin2, The Elder Scrolls, The Sims, Halo: Custom Edition, Grand Theft Auto, Garry's Mod oraz popularnego MMORPG World of Warcraft ze względu na łatwość tworzenia i dużą ilość dostępnego oprogramowania pomagającego w tworzeniu machinim do tychże gier.

Termin wywodzi się od skrzyżowania słów machine cinema ("maszynowe kino") lub machine animation ("maszynowa animacja"), przy czym słowo machine oznacza tu komputer osobisty.

http://informatyczka.blox.pl/2011/02/Machinima-co-to-jest.html

Mój nick steam: Yazir

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...