Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Query na kowala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam query na usuniecie ulepszaczy w przedmiotach do +6 i ustawic szanse na ulepszenie 100%, tylko zeby to nie ingerowalo w ulepszanie kd z +4 na +5.

Opublikowano

szanse na ulepszanie mozesz ustawic w prob..

navicat-->player-->ppm-->consoles--> UPDATE `refine_proto` SET `prob`='100'; -->enter

Jeżeli chcesz aby kowal ulepszał 100% w danym systemie ulepszeń poszukaj jego id odpal baze player tabale refine_proto i w kolumnie "prob" masz szanse na ulepszenie.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Tylko, że np. Miecz +0 ma refine_set 9, a Sejmitar +0 1, więc się różnią i potrzebuje query aby dla każdego przedmiotu oprócz KD do +6 było 100% i brak ulepszaczy. Wiem gdzie i jak to się zmienia, ale szukam query aby zrobić to jednym zapytaniem, bo w refine_proto jest 500+ rekordów, przeglądać wszystkie po kolei to trochę zajmie. :)

Opublikowano

Jesli chcesz na poszczegolne przedmioty to musisz niestety ustawiac recznie, a jesli na wszystkie to:

UPDATE `refine_proto` SET `prob`='100';

2252770056.png

Opublikowano

No to naucz się czytać, bo nabijasz tylko posty, gostek. W pierwszym poście ewidentnie napisałem, że tylko przedmioty do +6.

Opublikowano

mozesz wyciagnac sb refine_proto na pulpit:

navicat-->player--->refine_proto-->ppm-->utworz plik skryptowy sql-->daj na pulpit

otworz notepadem++ znajdz id itemow od +0, do +6 klinij na notepad++ -->szukaj-->zamien-->szukany text prob-->zamien na 100-->zamien-->zapisujesz

wchodzisz w refine_proto usuwasz zapytania i wklejasz nowe.

recnie by mi to zajelo 3nmin,ale tak to jest jak sie bierze za stawianie serwera a ma sie lenia i czeka na gotowe

2252770056.png

Opublikowano

mozesz wyciagnac sb refine_proto na pulpit:

navicat-->player--->refine_proto-->ppm-->utworz plik skryptowy sql-->daj na pulpit

otworz notepadem++ znajdz id itemow od +0, do +6 klinij na notepad++ -->szukaj-->zamien-->szukany text prob-->zamien na 100-->zamien-->zapisujesz

wchodzisz w refine_proto usuwasz zapytania i wklejasz nowe.

recnie by mi to zajelo 3nmin,ale tak to jest jak sie bierze za stawianie serwera a ma sie lenia i czeka na gotowe

Thx :D JA też to chciałem wiedzieć :D

Projekt FantasticWorld :

- Pliki [||........]

- Strona [.........]

- Klient [|||.......]

---------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...