Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Lagi w teamfightach i przy niektorych animacjach.

KamilMGx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, generalnie obecnie posiadam, bardzo ale to bardzo slaby laptop. Grywam sobie na nim w lola jednak, mialem sciny, lagi. To zniechecilo mnie. Ostatnio jednak zaczalem uzywac gameboostera i gdzies tam przeczytalem, ze mozna wylaczyc proces LolKlient.exe czy jakos tak i powiem, ze bardzo pomoglo. Jednak wracajac do sedna sprawy. Na poczatku gdy nie wylaczalem tego procesu, nie moglem isc na jakiegos invade czy cos bo pojawialem sie na mapie minute po starcie... Nie raz bywaly sytuacje, ze juz sie miniony zrespily, a ja dopiero moglem cos w sklepie kupic :D Jednak teraz juz jest duzo lepiej, moge isc na invade itd. Ale znow wracajac .. ;p gdy wchodze na linie i nie ma minionow to mam okolo 25- 30 fps, co jest juz dla mnie spoko. Jednak gdy powiedzmy gram normale i jest duo top, to fps juz sie wacha miedzy 15/17-22/24 To jeszcze tez jest w miare do przezycia, bo nauczylem sie last hitowac w takich warunkach. Ale gdy dochodzi do jakis starc, czesto klikam np. Q , po pare razy i nic. Tak samo mam w teamfightach fps sa w okolicach 9. Nawet nie o to chodzi, tylko o sam fakt, ze te skille tak jakby "nie wchodza". Lagi tez mam przy niektorych animacjach np. Gdy gram Nocturnem i uzywam ulta. To fps spadaja masakrycznie i czasami nie dam rady doskoczyc gdy jest sporo osob w okolo. Teraz przechodze do pytania. Wiem, ze napiszecie zaraz kup lepszy komputer itd. itd. Obecnie na niego mnie nie stac i trudno ;c Mam prosbe, czy sa jakies sposoby, zeby zwiekszyc fps niz inne co do tej pory byly. W sensie garm bez shadow'ow, ustawienia na low, rozdzilczosc tez, system ustawiony pod wydajnosc, explorer.exe wylaczony i lol klient tez. Kilka miesiecy temu myslalem, ze nie da sie nic z tym zrobic, jednak jak widac byly sposoby, ktore pomagaly i wierze, ze sa jeszcze jakies. Jakby ktos cos podpowiedzial to bylbym wdzieczny i wynagrodzil + Z CCleanera korzystam podobnie jak i z Game Boostera. I jeszzcz mam pytanie czy jest tak jakby nakladka graficzna do lola? Mi wgl nie zalezy na grafice, moze byc naprawde oblesna ;p ja poprostu chce sobie pograc z kolegami. W sensie, chodzi mi o taka, ktora zastapi ta grafike, odejmie jakies detale itd. Takze pytanie o sposoby na fps, jakas slabsza grafike + co zrobic aby tak nie lagowalo. Nagrodze + normalne odpowiedzi, prosze nie pisac o nowym kompie itd. Karta graficzna z Intela jak cos. Komputer bardzo slaby. Jakby to bylo konieczne to wypisze gdzies parametry. Pozdrawiam, prosze o pomoc ;f

P.S. Ustawiam lola na wysoki priorytet.

Opublikowano

Zobacz ten temat, mi na starym pc dużo pomógł.

www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/
Opublikowano

up on wyłącza explorer.exe... Tego paska nawet nie ma ...

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Zrob ss twoich ustawien grafiki.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Wszystko na low, bez cieni. Inne opcje ustawione zgodnie z tym co znajduje sie w linku, ktory podal kolega wyzej :) Dodatkowo ponawiam pytanie o tego moda.. (?)

Opublikowano

Co ty gosciu piszesz? Napisalem, ze wszystko na najnizszych detalach, bez cieni + zrobione tak jak w linku, ktory dal uzytkownik na gorze. Ponawiam pytanie, czy sa jakies mody, skorki do mapy aby byl lol bardziej wydajniejszy? ( Leci lubie to dla kolegi, ktory dal dobry link, dzieki ) ;)

Opublikowano

Ref, + pytanie. Istnieja do sciagniecia, jakies teksturki, mody itd. zeby gra lepiej chodzila? Moze wygladac okropnie, byleby sie dalo rozrozniac postacie i widziec mniej wiecej skille. Sa jakies edytory map, pogarszajace grafike dla lepszej wydajnosci? Prosze o pomoc chcetnie z takich texturek, modow bym skorzystal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...