Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Anime podobne do bleacha

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie :) Szukam anime podobne do bleacha.Chodzi o to aby w anime byly miecze i moce zwiazane z nimi.Musza byc napisy po polsku.Za pomoc limit like i 5 na konto.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Jestem fanem bleacha ale drugiego takiego anime nie ma są podobne pod pewnymi względami ale nawet nie wiem czy jest coś z mieczami i mocami xD

może shaman king :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

Hmmm coś podobnego do bleacha...może być ciężko, bo są anime z mieczami ale jeśli chodzi o moce z nimi związanymi to aż zbyt wiele tego nie ma.

Ale dam kilka tytułów:

-Samurai Champloo

-Fair Tail (niby są moce ale nie ma twoich ukochanych mieczy)

-Soul Eater (bardzo fajne akcje, są mocne i sporo walk, polecam!)

-Katanagatari (nie oglądałam ale są miecze i moce :P)

-hunter x hunter (są moce ale nie ma mieczy, za to bohaterowie posługują się mieczami)

-Ao no Exorcist (mieczyki, moce, szatan i ogólnie złooo...polecam :D)

-D.Gray man (egzorcyści walczą ze złymi potworami, moce są widowiskowe i nawet pojawia się wątek miecza :P)

-Fate/Zero (jest jeszcze wcześniejsza część Fate/Stay Night, ale jest słaba osobiście polecam ci Fate/Zero, świetne walki, świetna fabuła i fajne moce)

-Blood+ (miecze, katany, zombiaki, wampiry i dużo krwi)

Chyba sporo wymieniłam, jest bardzo dużo shonenów czyli typowych battle anime ale właśnie ciężko wyszukać coś co by było bardzo podobne do bleacha.

58815786.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o miecze..nie ma raczej dużo anime w stylu "mieczyk ma swoją osobowość i jest przyjacielem głównego bohatera"

Ale ogólnie anime z udziałem mieczy i supermocy:

pierwsze co mi się nasuwa to claymore - każda chyba nosi ze sobą miecz

Kaze no Stigma - główna bohaterka używa miecza (którego "napełnia" mocą ognia)

Ga-Rei: Zero - główne bohaterki (nie mylić z dwoma pierwszymi epami!) posługują się mieczami, z których wydobywają moc (ale nie tak jak w shounenach xD)

Brave 10 - w walkach używa się przede wszystkim mieczy/ostrzy

Night Wizard: The animation - główny bohater używa miecza (tzn. nie oglądałem tego anime ale tak mi się wydaje)

Nurarihyon no Mago - używają mieczy

SAO - używają mieczy w walkach

Chrome Shelled Regios - walki bazują głównie na mieczach

Seiken no Blacksmith - to co wyżej

Samurai 7 - walki z udziałem mieczy

No i to co wymieniła @up

@edit:

No i bym zapomniał: Shakugan no shana (używają mieczy ale nie zawsze) no i Zero no Tsukaima (to samo)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...