Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WEB] div-studio.com

DhivinX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niby HTML5 oferujecie, ale po was tego nie widać..

div dla body - ?

jak to by powiedział MysteriusCore (chyba się nie obraźi) :

• style inline
  • zastosowanie br
  • brak alt dla img
  • etc.

Też stosowałem takie błędy lecz z biegiem czasu staram się je unikać.

Opublikowano

Mnie byście nie przekonali, strona brzydka, ohydna fuj. Odrzuca, bg tak samo. Nie jesteście ideałem.

Każdy ma inny gust. Nikt nie jest idealny. Nie sposób trafić w gust miliony osób. Jednym sie podba innym nie, dlatego krytyk z Ciebie żaden.

Mieszacie style="" i css; jak można dać id dla body?; Kilka js errorów; Moblina wersja leży; Strona jest za dłuuuuuga;w html5 jest coś takiego jak <footer> (chyba)

Wersja mobilna leży? Sprawdzałeś chociaż? Bo u mnie wszystko w porządku. (Sony Xperia U, Sony Ericcson X8, Samsung Galaxy SII i SIII, w dodatku tablet z biedronki ;D)

No niby HTML5 oferujecie, ale po was tego nie widać..

div dla body - ?

jak to by powiedział MysteriusCore (chyba się nie obraźi) :

• style inline
  • zastosowanie br
  • brak alt dla img
  • etc.

Też stosowałem takie błędy lecz z biegiem czasu staram się je unikać.

HTML validator nie wyrzuca błedu typu id dla body, więc nikt nie zabroni mi tego użyć. Czy ktoś broni pisania style inline? Ważne, że strona wyświetla się nawet w IE7 (a to rzadkość). To, że nie wykorzystaliśmy html5 to tylko z uwagi na przeglądarki nie obsługujące tego. Atrybut alt jest opcjonalny. Br jest tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Podoba mi sie to, że każdy szuka dziury w całym, uczymy się na błędach.

Opublikowano

HTML validator nie wyrzuca błedu typu id dla body, więc nikt nie zabroni mi tego użyć

Tu jest pytanie po co? jest tylko jeden body na stronę...

Czy ktoś broni pisania style inline?

Nie, ale nie jest to zgodne z ogólnie przyjętymi standardami (external css lub <style> na początku lub każdy element z style="";nie mieszamy)

Atrybut alt jest opcjonalny

W xhtml i html5 jest obowiązkowy

Br jest tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Nie rozumiem dlaczego nie można korzystać z <br>. Enter to enter, przecież nie będę robił specjalnych div-ów do tego zadania...

Ważne, że strona wyświetla się nawet w IE7 (a to rzadkość)

Nie, jeśli chodzi o prezentacje, strony firmowe, portfolio to standard, a nawet konieczność

Wersja mobilna leży? Sprawdzałeś chociaż? Bo u mnie wszystko w porządku. (Sony Xperia U, Sony Ericcson X8, Samsung Galaxy SII i SIII, w dodatku tablet z biedronki ;D)

szajsung - Android 4.0.4 ICS - opera leży, wbudowana i chrome ok

tablet noName za 2stówki - Android (chyba 4.0.4) - wbudowana, opera leży; chrome ok (ale muli jak cholera więc sie nie liczy :P)

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego nie można korzystać z <br>. Enter to enter, przecież nie będę robił specjalnych div-ów do tego zadania...

A od czego masz divy?! <br> to się już kiedyś używało, jeżeli nie chcesz robić specjalnie diva to użyj <p></p>

Opublikowano

br - break (line) - enter

Jesli chce zrobic enter w danym tekscie to tego uzywam i jest jak najbardziej zgodne ze wszelkimi standardami. nie bede dawal p - paragraf gdy po prostu potrzebuje przejsc do nowej linii...

a juz tym bardziej nie bede uzywal do tego div - container - pojemnik/obszar

Opublikowano

No i czego kłamiesz? Wszędzie masz to zastosowane.

A od czego masz divy?! <br> to się już kiedyś używało, jeżeli nie chcesz robić specjalnie diva to użyj <p></p>

Bo <br /> jest użyte głównie w tekście. Nigdzie nie jest napisane, że nie mogę użyć <br />. Czemu mam utrudniać sobie zadanie. Ale proszę, podaj udokumentowany przykład.

Nie, ale nie jest to zgodne z ogólnie przyjętymi standardami (external

css lub <style> na początku lub każdy element z style="";nie

mieszamy)

To Twoje zdanie.

Tu jest pytanie po co? jest tylko jeden body na stronę...

Dokładnie, ale komu to przeszkadza?

Burned123 mógłbyś pokazać kilka swoich prac? Skoro taka doświadczona z Ciebie osoba.
Opublikowano

Nie widzę tutaj żadnej profesji. Strona wygląda, jakby była pisana przez 15 latka na lekcji informatyki w gimnazjum. Przykro mi, taka jest szara prawda. Jest o wiele więcej firm/osób prywatnych zajmujący się tym, którym powierzyłbym za zadanie otworzenie mojego serwisu. Nie mniej jednak, życzę wam wielu sukcesów "zawodowych".

Opublikowano

wydaje mi sie czy wszyscy zazdroszcza owym tworcom stron www ?

@kazikpl mowisz ze design lezy jakos nie widzialem zebys ty zrobil lepszy.

btw nie wiem dlaczego czepiacie sie szególów, jak dla mnie praca (http://div-studio.com/) jest na 7/10 (nie czepiajac sie kodu) a wiec graty ;]

Opublikowano

wydaje mi sie czy wszyscy zazdroszcza owym tworcom stron www ?

@kazikpl mowisz ze design lezy jakos nie widzialem zebys ty zrobil lepszy.

btw nie wiem dlaczego czepiacie sie szególów, jak dla mnie praca (http://div-studio.com/) jest na 7/10 (nie czepiajac sie kodu) a wiec graty ;]

A co, słowa krytyki nie można już przedstawić?

Czego tu zazdrościć...

Zrobię coś takiego w 3h.

Opublikowano

Hmmm....

Grafika leży, portfolio jak i strony wykonane przez was, graficznie są dalekie od doskonałości, a nawet można powiedzieć od standardów.

W kod się nie zagłębiam bo nie mam na to czasu, ale co do grafiki to albo mi się wydaje albo daliście cień pod prawie każdy element na stronie.

Rozumiem, że może podoba się wam taki efekt oderwania, ale wyszło to tragicznie. Strzałki w górę oraz + przy ofercie. Są okropne, nałożona czerwień i nie edytowany Faza i płaskorzeźba. Tak samo, z ofertą, oferujecie "WSZYSTKO PROJEKTUJEMY W NAJNOWSZYCH STANDARDACH I TECHNOLOGIACH" a na waszej stronie tego nie widać. Portfolio to wizytówka więc musi odzwierciedlać wasze umiejętności. A wam nie zleciłbym nawet wykonania strony do szkoły, bo takie to na 2h zarządzania stronami www w szkole robimy.

Opublikowano

Nie widzę tutaj żadnej profesji. Strona wygląda, jakby była pisana przez 15 latka na lekcji informatyki w gimnazjum. Przykro mi, taka jest szara prawda. Jest o wiele więcej firm/osób prywatnych zajmujący się tym, którym powierzyłbym za zadanie otworzenie mojego serwisu. Nie mniej jednak, życzę wam wielu sukcesów "zawodowych".

Ja mam 14 i lepsza zrobil bym

A co do strony :

Brzydka.

Opublikowano

Dużo osób już się wypowiedziało, z tego co widze wiekszosc to krytyka krytycznie, także sie do tego dołącze, ale dam i dobre słowa.

Układ okien ok ale grafika poprostu brzydka.

A co do samego kodu to masakra, a n ie zagłębiałem się bo bałem sie co będzie dalej. Piszecie w najnowszych standardach HTML5 i CSS3? Pozatym pozwole sobie was zacytować - "staramy się tworzyć je tak, aby działały one w stu procentach poprawnie na wszystkich komputerach i urządzeniach mobilnych." - Za dużo żartów jak na tak krótki tekst :P

Ale dobra co do samego kodu.

- HTML5 bez standardów HTML5, widnieje jedynie deklaracja

-

"body id='bd'" 

Poważnie... Ale że na serio? (Płaczę)

-

id='menu_color' style='margin-top:20px; height:15px;'

No dobra ale teraz powaga. od kiedy łączymy ID z stylem wewnetrznym w jednym div-ie gdy wystepuje on tylko raz? No ludzie o.O

-

<a id="glowna" href="#"></a>

Da fak is this?

Reszte niech się wypowiedza inni bo ja już poprsotu nie mam na to siły ...

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...