Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Duży ping w grze

jackraymund

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j/w mam często 200 pingu w grze, a czasami po prostu 20-40.

normalnie z innymi serwerami dostaje odpowiedź w ciągu 20-40 ms.

ma/miał ktoś z was taką przypadłość?

gram na nordic -.-

lista rzeczy które zrobiłem

ccleanerem wyczyscilem wszystkie smieci
gameboostera probowalem
defragmentowałem dysk z lolem
zmienilem partycje pliku stronnicowego
podczas gry probowalem wyłączyłem lolclienta, lol recordera, i wszystko inne, zostawiłem tylko sterowniki do myszki i gre
wyłączyłem firewalla w routerze
zainstalowalem net'a 3.5 i 4
wyłączyłem firewire
wyłączyłem wszystkie niepotrzebne usługi na połączeniu, jedynie zostawiłem protokół tcp/udp
priorytet też testowałem, najwyższy, najniższy i czasu rzeczywistego
chkdsc też uruchomiłem
pulpit wyczyściłem
usunąłem w chuj niepotrzebnych programów
wyłączyłem wszystkich z mojej sieci, zresetowałem modem i router i sam siedziałem na routerze
Opublikowano

Serwery riotu albo twój isp coś kombinuje.Ja tam z o2 mam zawsze 9-10 a w lolu max 40.Ogólnie jakbyś miał dobre łącze to by się nic nie działo:D

Opublikowano

Jack sprawdź ping z róznymi stronami, np. o2, onet.Mam nadzieje że wiesz jak.Jeśli tam Ci pingi szaleją też to znaczy że dostawca się pierdoli a jak nie to znaczy że serwery riotu albo masz coś z klientem

Opublikowano

zawsze sprawdzam na wiekszosci znanych portalach typu wp o2 onet.

ale rzeczywiście może to coś z klientem, bo serwery riotu to chyba nie, bo tylko ja mam taki ping a reszta 20 ping i dra morde "noob" etc.(popierdolony nordic...)

zadzwonie do isp powiem że lol mi nie działa, to mnie wyśmieją że jestem jakimś pojebusem

Opublikowano

Ja też tak mam ostatnio.. Na kompie, w wierszu poleceń pisze, że mam ping około 25,

a w lolu 200+.. Od wprowadzenia nowego bohatera tak jest.. Riot coś zrypało pewnie..

Opublikowano

Ja też tak mam ostatnio.. Na kompie, w wierszu poleceń pisze, że mam ping około 25,

a w lolu 200+.. Od wprowadzenia nowego bohatera tak jest.. Riot coś zrypało pewnie..

no, od patcha tak mam... przedtem nie miałem takich problemów, jak będę miał tak jeszcze tydzień to wypierdalam na westa :D na nordicu grają same pojebusy lol xD

co do priorytetu to spróbuje

o wtrafilem na gre z 300 pingiem, popatrzymy :D

Opublikowano

Polecam Ci program GameBooster , oraz Ccleaner . Naprawdę dużo pomagają . Jeśli to nie pomoże, możesz zrobić zawsze defragmentacje dysku na którym masz LoL-a. Jeśli proplem bd występował nadal napisz na PW coś wykonbinujemy ;P

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

ccleanerem wyczyscilem wszystkie smieci

gameboostera probowalem

defragmentowałem dysk z lolem

zmienilem partycje pliku stronnicowego

podczas gry probowalem wyłączyłem lolclienta, lol recordera, i wszystko inne, zostawiłem tylko sterowniki do myszki i gre

wyłączyłem firewalla w routerze

zainstalowalem net'a 3.5 i 4

wyłączyłem firewire

wyłączyłem wszystkie niepotrzebne usługi na połączeniu, jedynie zostawiłem protokół tcp/udp

priorytet też testowałem, najwyższy, najniższy i czasu rzeczywistego

chkdsc też uruchomiłem

teraz ściągam lola aby reinstalla zrobić, odpisze czy pomogło

macie inne propozycje?

Opublikowano

Wystaw kabel od internetu za okno, lolz.

Sprawdź swój ping na www.speedometer.pl i podaj tutaj.

Opublikowano

Przeskanuj kompa, to moze byc wina wirusa. Format tez powinien pomoc

Polecam Ci program GameBooster , oraz Ccleaner . Naprawdę dużo pomagają . Jeśli to nie pomoże, możesz zrobić zawsze defragmentacje dysku na którym masz LoL-a. Jeśli proplem bd występował nadal napisz na PW coś wykonbinujemy ;P

Spłońcie idioci, ccleaner i czyszczenie NIGDY nie pomaga. Przetestuj łącze na speedteście, jak tam będziesz miał wysoki to wyklucz błąd ze strony gry. Warto też założyć sobie hasło na wifi bo sąsiedzi są życzliwi :)

Opublikowano

mam ping tylko w grze

poza tym gdyby sąsiedzi byli rzyczliwi to bym miał ping gdzieś indziej, nie tylko w grze

w dodatku wyłączyłem wszystkich z mojej sieci, zresetowałem modem i router i sam siedziałem na routerze nic nie pomogło

wyczyściłem pulpit LOOOOOL

błysk jak chuj

http://screenshooter.net/9246699/vdgxlan

@down

nie wiem, lecz niemam ochoty grać karmą xD

jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

Ja nieraz mam po 1.5k pinga, nie jesteś sam ziom xD

Nie grzeje Ci się procesor ? U mnie czasem tak jest, że jak procek jest na luzie to pingi do 50 się trzymają, a jak zaczyna się grzać to ...

Opublikowano

Czytając wypowiedzi też coś mi się wydaje że w lolu net szwankuje w sensie skoków pingu od tego update z Quinn. W innych grach dobrze działa a lolu ostatnimi czasu to nie za bardzo. Może to przypadek a może po prostu gra więcej graczy bo chcą zobaczyć Quinn w akcji.

Ja od sobie dodam że można uruchomić cmd a w konsoli wpisać:

ping wp.pl -n 100

Będziesz widział czy ping Ci skacze (na końcu pisze maksymalny a minimalny, tylko obliczyć różnicę). Przed grą można sprawdzić sobie, by później nie było jakichś rozczarowań przez ping. Może te 100 pakietów to trochę przesadzone ale przezorny zawsze ubezpieczony, a długo to nie zajmuje :D

Opublikowano

@up

jednak wole dodać flage -t i mieć zminimalizowane

co do proca, niedawno pastowany temp między 27-50 więc sople na nim prawie że wiszą

jakieś inne pomysły? nie powtarzajcie po sobie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...