Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] fizz

Vorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co w temacie jak go budowac i co maksowac ze skilli oraz jak wykonywac combo ?

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

buty -> 1-2 dorany -> lich bane core -> sorc shoes (jeżeli chcesz wrócić a po powrocie na linie zjechać enemy ida na combo to buty po doranach) -> potem rabadon -> następnie sytuacyjnie zhonya, void staff, abyssal, lub warmog, dfg również dopuszczalne gdzieś tam w międzyczasie.

Opublikowano

Kombo W+Q bijemy chwile, nastepnie E i przeciwnik powinien byc martwy a gdy juz mamy ulti to W+Q+E czekamy chwile nastepnie R i to samo

Opublikowano

Jakie skille maksowac ?

A czy warto składać RoA na fizz'ie ?

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Gram fizzem bardzo długo i według mnie najbardziej opłacalnym bulidem jest :

Core :

Start Buty + 3 poty

Lich Bane

Rabadon

Reszta to według mnie sytuacyjnie jak sfeedowany ad to mozna zhonye guardiana a na ap to sceptera itp.

Mój skill order wygląda tak W E Q później na zmiane W/E kiedy mogę to w ulta a na koniec Q

U mnie combo na 90% postaci wygląda tak

R wskakujemy tam E odpalamy i bijemy W a AA, mozna tez dodać Q ale warto poczekać aż flashnie no chyba że nie ma, to wtedy trzeba uważać żeby nie wejść pod tower, bo tym Q daleko leicsz

na kassadina po 6 to haras E+Q do minionka a jak spali ulta to szybkie R + Q czekamy aż zultuje i doskakujemy z E i W+AA

A tak to przy harasie jeżeli ma się lichbana to po każdym skilu powinien pójść AA, no i korzystamy z passywa

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

można zamiast dwóch doranów catalysta, jeżeli jest się tym który jest bity na midzie, czyli na przykład vs ryze, a później z catalysta roa

Roa jest ogólnie bardzo dobrym itemem obecnie, można go składać na każdego mida który ma manę, ponieważ pasyw daje bardzo dobry sustain na linii. Jedyny minus to stackowanie, więc im szybciej się kupie roa tym lepiej.

Opublikowano

jesli chodzi o skille to dajesz 1 pkt w Q na 3poziomie i maxujesz na końcu

Zaczynam z E jesli potrzebuję mobilnosci/ będę grał defensywnie

W biore pierwsze jeśli nie będę miał problemów z lashitowaniem

Po użyciu skilla auto atakuje, żeby wykorzystać pasywke lich bane. Na krótką odległość zaczynam z W>AA>E żeby spowolnić>AA>Q w plecy.

Core to: doran + buty + rabadon + lich bane

świetnym itemem jest Liandry%27s_Torment.gif Liandry's Torment

raczej nie polecam RoA lepiej już Rylai

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...